Baba

Késsel raboltak ki egy budapesti kismamát

Késsel fenyegette, kiszakította a ruháját, és kirabolta a vele egy társasházban élő kismamát egy budapesti férfi.

November 23-án a délelőtt egy XIV. kerületi lépcsőház szemétledobójánál egy férfi odalépett a szintén abban a társasházban élő várandós nőhöz, akinek a hasához egy kést tartott, és annak érdekében, hogy megszerezze az értékeit, megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a gyermekét. 

A késsel a kismama ruháját a hasánál ki is szakította. Ezután kivette a rémült nő táskájából annak pénztárcáját, majd távozott.

Az ügyészség szerint fennáll a férfi szökésének, valamint a vele egy társasházban élő sértett megfélemlítésének veszélye, ezáltal a bizonyítás megnehezítésének, valamint annak veszélye is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Az ügyészség ezért a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A bíróság megállapította, hogy a bűncselekmény megalapozott gyanúja fennáll, azonban arra jutottak, hogy a gyanúsítottal szemben enyhébb kényszerintézkedés elrendelése is elegendő, ezért – arra a gyanúsított lakóhelyét kijelölve – a házi őrizetét rendelték el.

Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen, mert úgy vélik, hogy legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt, hiszen a gyanúsított ugyanabban a házban él, mint a sértett, és ott követte el a rablást is. Éppen ezért házi őrizet nem nem alkalmas a fentebb felsorolt veszélyek kiküszöbölésére. 

ugyeszseg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top