Baba

8 dolog, amit a meddőséggel küzdők szeretnének, ha tudnál

Lehet, hogy te is egy vagy azok közül, akiknek egy ideje már nem jön össze a baba, mégis folyamatosan azt hallgatod a környezetedtől, hogy mikor leszel már terhes. Nem szívesen beszélsz a küzdelmeidről, inkább nyelsz egy nagyot, és nem válaszolsz. Pedig ezt a nyolc dolgot valószínűleg szívesen elmondanád az embereknek a meddőségről.

1. A meddőségről szóló cikkek? Kérlek, ne továbbítsd.

Mindenki tudja, hogy segítő szándékkal teszed, de hidd el, a meddőséggel küzdők már mindent elolvastak, ami csak létezik a témában. Ha tényleg segíteni akarsz, akkor vidd el egy moziba, nevettesd meg, legyél ott neki, sokkal többet ér lelkileg, mint egy újabb orvosi cikk.

 

2. Ne kérdezd inkább meg, hogy mikor lesz már baba.

Nem tudhatod, hogy miért nincs egy párnak gyereke. Lehet, hogy már évek óta próbálkoznak, mesterséges megtermékenyítésre járnak, vagy csak nem akarnak gyereket. Az biztos, hogy nem akarják az orrodra kötni.

3. Belefáradtak a terhesség témába.

Főleg ha már túl vannak hormonális kezeléseken, beültetéseken, egyéb lelkileg és testileg megterhelő procedúrákon, nem biztos, hogy akarnak beszélgetni a teherbeesésről.

8 dolog, amit a meddőséggel küzdők szeretnének, ha tudnál

4. Nem akarnak hallani sikeres mesterséges megtermékenyítésről sztorikat.

Szuper, hogy egy barátodnak az unokatestvére sikeresen világra hozott egy babát mesterséges megtermékenyítéssel, de nem motiválók ezek a történetek, inkább csak frusztrálod velük a meddőséggel küzdő nőket.

5. Hagyd őket békén a spirituális megoldásokkal.

Ha lenne egyszerű megoldás a vetélésekre és a meddőségre, ha elég lenne hozzá, hogy heti háromszor meditálnak, akkor már rég terhesek lennének.

6. Lehet, hogy nem akarnak a babaváró bulidra elmenni.

Nem azért, mert nem örülnek veled a kisbabádnak, hanem mert olyan fájdalmas lehet nekik egy ilyen babaváró parti, hogy inkább nem teszik ki magukat neki.

7. Szükségük van a barátaikra.

Menj el hozzá látogatóba. Beszélgess vele. Tereld el a figyelmét. Ne csak és kizárólag a terhességről és a sikertelen próbálkozásokról faggasd.

8. Nem akarnak az örökbefogadásról hallani.

Az örökbefogadás érzékeny téma lehet, mert a remény feladását is jelentheti sokak számára. Első körben általában mindent el akarnak követni, hogy saját gyerekük legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top