Baba

6 éves kisfiú mentette ki testvéreit a tűzből

Egészen bámulatos lélekjelenlétet mutatott egy mindössze hatéves román kisfiú. Nála kisebb három testvérét mentette ki, amikor kigyulladt a családi házuk, és a gyerekek magukra maradtak otthon.

A hatéves kisfiú három hónapos, valamint egy- és hároméves testvéreit mentette ki a moldvai Vutcani településen található családi házukból, amikor az eddig még ismeretlen okból kigyulladt.

A Vaslui megyei szociális gondozási és gyermekvédelmi hatóság képviselői szerint a gyerekek nagyszüleikkel élnek, mert szüleik külföldön dolgoznak. “Szerencsétlen baleset történt. A gyerekeket nagymamájuk hagyta magukra, miközben aludtak, ő pedig vásárolni ment. A tűzesetet valószínűleg egy meghibásodott kályha okozta. Szó sincs gondatlanságról, a nagyszülők nagyon jól gondozzák a gyerekeket, éppen ezért nem is merült fel, hogy elvegyük őket a családtól. Szerencsére a hatéves kisfiúnak volt lélekjelenléte, és mire a szomszédok a segítségükre siethettek volna, már kimentette kistestvéreit a tűzből” – mondta Irina Cimpeanu, a hatóság szóvivője.

A tűzoltók egy órán át oltották a lángokat. Szakértőik szerint a tüzet egy megrongálódott kémény okozta. A Vaslui megyei hatóságok segítséget ígértek az életmentő kisfiú családjának, tekintettel arra, hogy házuk teljesen leégett a tűzben.

Az ország uniós csatlakozása óta több mint hárommillió állampolgár költözött el Romániából, hogy külföldön keresse boldogulását. A szociális védelem nyilvántartásában több mint 75 ezer olyan gyermek szerepel, akinek legalább egyik szülője külföldre távozott, negyven százalékukat pedig mindkét szülő magára hagyta.

6 éves kisfiú mentette ki testvéreit a Vutcani településen található családi házból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top