Baba

Saját magától ült bilire az öt hónapos kislány

A büszke anyuka azt mondja, ha kislányának dolga van, egyszerűen rámutat a bilire. A pici nem is tudja, de ezzel egy vagyont spórolt szüleinek.

“Nem is tudom elmondani, milyen büszkék vagyunk Emily-Rose-ra” – kezdi az öt hónapos brit kislány édesanyja, Monika Nowicka, majd hozzáteszi, még a legközelebbi rokonaiknak is bizonygatni kell, hogy Emily-Rose szobatiszta. “Senki se akarja elhinni a dolgot, azt hajtogatják, a kislány még túl fiatal ahhoz, hogy tudatosan használja a bilit.”

Saját magától ült bilire az öthónapos kislány

Pedig a szülők elmondása szerint Emily-Rose nagyon is tudja, mit csinál, mikor bilire kéredzkedik. “A közeli szupermarketben vásároltuk a bilit, mert olcsó volt. Odatettük a többi játéka közé, és egyik alkalommal viccből ráültettük” – mondja az anyuka, akinek már akkor feltűnt, kislánya milyen magabiztosan ül a műanyag alkalmatosságon.

 “Néhány alkalom után, mikor jelezte, hogy rá szeretne ülni, levettük a pelenkáját, és a legnagyobb döbbenetünkre Emily-Rose el is végezte a dolgát. Azt hittük, véletlen, de később már egyértelműen a bilire mutatott, ha dolga volt.” Angela Spencer, a Babyopathy.com gyereknevelési szakértője azt mondja, egyáltalán nem ritka, hogy bizonyos gyerekek megelőzik kortársaikat a fejlődésben, és már korán szobatisztává válnak.

Saját magától ült bilire az öthónapos kislány

“A babák csodálatosak, és sokkal értelmesebbek, intuitívabbak, mint azt hisszük” – mondja, majd hozzáteszi, ettől függetlenül nem tartja jó ötletnek, hogy minden szülő számára elvárás legyen az, amire Emily-Rose képes. “Tudniuk kell, hogy minden gyerek máshogy fejlődik, ezért ha a gyermekük még magabiztosan ülni sem tud, nem várhatják el azt sem, hogy öt hónaposan bilire üljön.”

Olvass még többet a bilire szoktatásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top