Baba

Egy kislány találmánya, amitől nem felejtik többé a babát a kocsiban a szülők

Előfordult már veled is, hogy arra vágytál, bárcsak feltalálnál valami igazán elméset? Nem feltétlenül a zseniális kategóriára gondolok, inkább a tegyük jobbá a világot típusúra. Hát nekem eddig még nem sikerült. Bezzeg egy kilencéves kislánynak, Sophie Rapsonnak nagyon is.

Az ohiói iskoláslány egy iskolai projektre szeretett volna készíteni valamit, ezért megkérdezte édesanyját, Jennyt, mi az a találmány, amit még nem találtak fel, pedig szükség lenne rá? A háromgyerekes anya tudta, hogy a kérdés valójában költői, hiszen a kilencéves gyerekek ritkán szoktak igazi nagy problémákra megoldást keresni. De kis fejtörés után Jenny visszaemlékezett azokra a hírekre, amiket a közelmúltban olvasott a kocsikban felejtett kisbabákról. Így azt mondta a lányának, hogy abban biztos, hogy ha valaki kitalálna valamit ennek a problémának a megoldására, az egészen fantasztikus dolog lenne.

A kislány ezek után önállóan kezdett gondolkodni és tervezgetni, a szülők csak az ötletelésben segítettek neki. Kiindulásként az volt az elképzelése, hogy valami olyasmire lesz szükség, ami egyszerre van a gyerekhez és a szülőhöz is csatlakoztatva úgy, hogy közben képes a kinyúlásra, szabad mozgást ad, és bármilyen méretű autóban alkalmazható.

A találmány végül két fontosabb alapanyagból áll: tépőzáras szalagokból és egy rugalmas összekötő elemből. És hogy hogyan működik? Nézzétek meg a kisfilmet!

Sophie találmánya egyszerre jelent megoldást egy nagyon is valós problémára, miközben egyszerűségében zseniális. Le a kalappal előtte, vajon mi mindent fog még kitalálni mondjuk a következő tíz évben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top