Baba

8 dolog, ami egy baba mellett lehetetlen küldetés

Amikor megszületik a babád, az azt is jelenti, hogy az életed egy ideig a feje tetejére áll. Úgy érezheted, hogy mellette képtelen vagy megcsinálni olyan feladatokat, amiket addig a kisujjadból kiráztál. Igen, valóban ez a helyzet: egy baba jelenléte folyamatos készenlétben tart. Íme pár dolog, ami kihívást jelent ilyenkor.

1. Két kézzel enni

Nagyjából 7000 étkezést fogsz véghez vinni baba korában úgy, hogy az öledben van a gyermeked, és fél kézzel ringatod a kis fenekét. Általában úgy végződnek az evéseid, hogy leeszed a babád valamelyik testrészét. Ne aggódj, ez hozzá tartozik az anyasághoz.

2. Kétórás készülődés nélkül elhagyni a házat

Elég abszurd időszak, ha utólag visszanézel, nem is érted, hogy miért tartott ennyire sokáig, mire menetkészre állítottad össze magadat és a babát. Ha jobban belegondolsz, mintha direkt három perccel az indulás előttre időzítette volna a gyermek a pelenka telerakását.

3. Egy teljes gondolatot megfogalmazni

Azokban az első hónapokban jobb, ha senki sem veszi komolyan, ami a szánkon kijön, mert képtelenek vagyunk egy épkézláb gondolatot megfogalmazni. Az anyukák agya ilyenkor túlélő üzemmódra vált.

8 dolog, ami egy baba mellett lehetetlen küldetés

4. Tisztálkodni

Régebben minden áldott nap zuhanyoztál, rosszul érezted magad a bőrödben, ha valamiért kimaradt a mosakodás. Egy újszülött mellett általában van rajtad visszabukott tej, egy kis babapisi és némi takony. Közben pedig izzadsz a hormonok miatt, mint egy ló. Ha meg is fürdesz, két perc múlva már ugyanaz a helyzet, mint előtte, úgyhogy hamar feladod a küzdelmet.

5. Bármit tisztán tartani

Ha nekiállsz a mosogatásnak, a baba felsír, mert éhes. Akkor tudnál porszívózni, amikor alszik, de akkor nem mersz, nehogy felébreszd. A lakás hamar megkezdett takarítások nyomaival lesz tele, de ettől még nem lesz tisztaság.

6. Telefonálni

Ez a pont elég sokáig kitart, még a gyerek hároméves korában sem lesz arra esélyed, hogy egy normális telefont lebonyolíts, amikor a közeledben van.

7. Elolvasni egy könyvet vagy végignézni egy filmet

Nagyon egyszerű, hogy miért nem bírsz olvasni és tévézni: folyton belealszol mindkettőbe. Nagy elánnal nekiülsz, hogy most aztán végigolvasod/végignézed, amikor leraktad a babát aludni, és öt perc múlva már leesik a fejed, és vígan horpasztasz a kanapén.

8. Emlékezni, hogy milyen nap van

Az első időkben tényleg fogalmad sincs, hogy melyik nap van, milyen hónapban, az évet is csak azért tudod, mert ebben az évben született a babád. A napszakok összefolynak, hajnali kettőkor akár lehetne reggel nyolc is tőled, mert ugyanúgy készenlétben kell lenned.

Olvass többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top