Baba

A gyerek kutyáért könyörög? Ezért kellene engedned neki

Ha kell még egy ok, hogy engedj a késztetésnek és a könyörgésnek, és örökbe fogadj egy kutyát, akkor jó hírünk van: a kutatások azt igazolják, hogy milyen sok szempontból jó a gyerekeknek, ha van kutya a háznál.

A University of Wisconsin tudósai kerestek összefüggést a gyerekkori kutyatartás – meg úgy általában állattartás – és bizonyos allergiák kifejlődése között. Azt találták, hogy azok a gyerekek, akik kutyás családba születtek, 14 százalékkal kevesebben lettek állatszőrre allergiások, mint azok, akik állatmentes otthonban nevelkedtek. A szőrös barátokkal együtt élő gyerekeknél azt is felfedezték, hogy kevésbé hajlamosak az ekcémára és életük első évében erősebb az immunrendszerük.

A gyerek kutyáért könyörög? Ezért kellene engedned neki

Most már ezt az adatot is hozzácsatolhatjuk a kutyák mellett szóló érvek hosszú sorához. Ahhoz például, hogy az állattartás csökkentheti a vérnyomást, és segít a koleszterinszint csökkentésében is. A háziállatok, leginkább a macskák és kutyák még a szorongás és depressziós tünetek enyhítésében is segítenek azzal, hogy szeretet, társaságot és biztonságérzetet nyújtanak a gazdáiknak.

Egy állat társasága tehát számtalan jó hatással van az emberre, legyen az bármilyen háziállat, de a kutyák a legjobbak ebből a szempontból. A kutyák például rákényszerítik a gazdájukat, hogy kimenjenek a lakásból a friss levegőre, amit egy macska sosem fog kérni tőled. A rendszeres testmozgásnak köszönhetően javul a fizikai állapotod, ráadásul még a többi kutyással is összeismerkedsz, így a szociális életed is felpezsdül. Az összes pozitív hatást összegezve a kutyák jönnek ki győztesen, ha azt vizsgáljuk, hogy melyik állat javít leginkább a gazda életminőségén. Úgyhogy ha a gyerek kutyáért könyörög, érdemes beadni a derekad.

Olvass többet a kutyákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top