Baba

7 dolog, amit megtehetsz, ha egy alvó baba alá szorultál

Minden egyes szülővel megtörténik egy ponton, hogy az alvó babája alá szorul. Az a pillanat, amikor a mellkasodon elalszik a babád, és meg sem mersz, nem is akarsz mozdulni, nehogy felébreszd. Mert mint minden szülő, már te is megtanultad, hogy egy alvó gyereket nem zargatunk.

Csakhogy egy baba alá szorulva üldögélni végtelenül unalmassá tud válni egy idő után. Ezért hoztunk 7 tippet, amivel hasznosan ütheted el a pihenőidőt.

1. Készíts egy listát (fejben vagy igazából) mindenről, amiért hálás vagy. Ott szuszog rajtad a babád: végtelenül szerencsés anyuka vagy. Tele van a mosogató piszkos edénnyel, amit most például remekül elmosogathatnál, ha le mernéd tenni a babát az ágyába: ez azt jelenti, hogy van étel, ital minden nap az asztalodon, amiért hálás lehetsz. Kosz van, takarítani kellene: van fedél a fejed fölött, amiért nyugodtan érezhetsz örömet. A hála érzése az immunrendszeredet is erősíti, úgyhogy bátran használj ki minden üres időt, hogy átgondold, miért vagy te a világ legszerencsésebb nője.

2. Keresd ki a Kondo-módszert a telefonodon a neten, és merülj el benne, tanuld ki minden csínját-bínját, megváltozik tőle az életed, de tényleg.

3. Tanulj valamit, ami mindig érdekelt, de sosem volt időd utánanézni. Új nyelvet tanulnál? Keresd meg, milyen lehetőségeid vannak. Blogot akarsz indítani? Nézz körül a blogszolgáltatók kínálatában. Meditálni, jógázni vagy bármi mást akarnál csinálni, amitől javulhat a közérzeted, egészséged? Rengeteg információt találsz online, amiket csak fel kell kutatnod.

7 dolog, amit megtehetsz, ha egy alvó baba alá szorultál

4. Használd arra a pihenőidőt, hogy átnézed a kedvenc nevelési irányzatodról a friss tippeket és trükköket. Olvasd át a cikkeket, tanulmányokat, hogy segítsenek a célon tartani a szemed, és hogy így ne ismételd meg azokat a hibákat, amikről már gyerekkorodban eldöntötted, hogy el fogod őket kerülni.

5. Olvass egy könyvet. Ha sötétben ülsz a babáddal, használd a sólámpát, fejlámpát vagy a telefonodon a zseblámpát, hogy olvass, amíg a baba alszik. A tanulmányok szerint egy igazi könyv olvasása több jó hatással van a szervezetünkre, mint az online olvasás, ezért érdemes a régimódi, papír alapú könyveket választani.

6. Bámuld a babádat. Lassíts. Lélegezz vele együtt. Csak nézd, és tűnődj el azon, milyen jövő vár majd rá. Milyen álmai, vágyai lesznek? Gondolkodj el azon, hogyan tudod majd őt a legjobban támogatni a saját céljai elérésében.

7. Aludj. Mert nyilván kialvatlan vagy, és az a legjobb, ha te is egy kicsit pihensz, amíg a baba alszik. Csak hunyd le a szemed, és szunyókálj egyet.

Olvass többet a babák alvásáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top