Baba

Kiszámlázták a kismamának, hogy megölelte újszülött kisfiát

"Fizetnünk kellett azért, hogy megölelhessük a gyerekünket a születése után" – írta a számláról készült képhez a meglepett édesapa.

Az amerikai szülőknek 39 dollárt, átszámítva kicsit több mint 10 ezer forintot kellett fizetniük azért, hogy a császármetszést követően a nővérek az anya mellére helyezzék az újszülöttet. Legalábbis ez derül ki abból a Redditre töltött fotóból, amit a “halfthrottle” nevű felhasználó tett közzé nem sokkal azután, hogy megszületett első gyermeke.

I had to pay $39.35 to hold my baby after he was born.

 

A férfi később a poszt alatt bevallotta, a kiszámlázott ölelésnél is jobban meglepte a kommentelők felháborodott reakciója. Mint mondja, feleségével megdöbbentette őket a kiszámlázott tétel, de egy pillanatra sem éreztek felháborodást. “Az igazat megvallva, inkább nevettünk egy nagyot az egészen.”

Az ügy kapcsán megszólalt a szóban forgó kórház egyik ápolónője is, aki elmondta, a császármetszések utáni ölelésekért azért számolnak fel pluszpénzt, mert ahhoz plusz személyzetre is szükség van. “Azért van szükség egy extra kisbabás ápolóra ilyen esetekben, mert míg a stáb többi tagja az édesanyát látja el, ő csakis és kizárólag a kisbabára figyel.”

Az ápolónő elmondta, a kórházban eddig nem volt jellemző, hogy a szülők közvetlenül a császármetszés után szerették volna megérinteni gyermeküket, de egy kis ideje már erre is van lehetőségük.

Olvass még többet a császármetszésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top