Baba

Milliókat keresett a 16 éves lány azzal, hogy kisbabákat nevez el

A brit középiskolás egy kínai tanulmányút után rukkolt elő az ötlettel: azóta 48 ezer fontot, vagyis több mint 17 millió forintot keresett.

“Mikor először jártam Kínában, a vendéglátó családom egyfolytában a brit nevekről faggatott: hogy mi a neve a tesómnak vagy az unokatesómnak és a legjobb barátaimnak. Akkor még nem értettem, miért csinálják” – kezdte interjúját Beau Jessup, az a 16 éves kamaszlány, aki egy zseniális ötletnek köszönhetően milliomosnak mondhatja magát.

Beau azt mondja, Kínában az utóbbi időben nagy divattá vált, hogy a gyermekeknek a kínai mellett angolszász nevet is adnak. “Szeretnék, ha a gyermekeiknek akkor sem lennének nehézségei, ha Európában vagy Amerikában tanulnak tovább” – magyarázza Beau, majd hozzáteszi, a családok többsége csak kevés angolszász nevet ismer, azt is főleg a filmekből. “Nem egy Gandalffal és Cinderellával találkoztam, míg kinn voltam.”

Milliókat keresett a 16 éves lány azzal, hogy kisbabákat nevez el

Mikor hazatért, a fiatal lány úgy döntött, létrehoz egy oldalt, ami összegyűjti a legnépszerűbb angolszász neveket, azok jelentését, valamint a hírességeket, akik ezt a nevet viselik. És láss csodát, Beau terve bejött: az oldalt lelkesen használni kezdtek a kínaiak, olyannyira, hogy a mai napig több mint 230 ezer baba kapott angol nevet a segítségével.

Beaunak még bevétele is van az oldalból: eddig több mint 48 ezer fontot, átszámítva több mint 17 millió forintot gyűjtött a projektnek köszönhetően. A fiatal lány az összeget a középiskolájának ajánlotta fel.

Olvass még többet a névadásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top