Baba

10 különleges lánynév és jelentésük

Különleges nevet adnál születendő kislányodnak? Tíz lánynevet találtunk és ajánlunk, melyek jelentését is megtudhatod cikkünkből. Melyiket választanád, és melyik illene a leginkább kisbabádhoz?

10 gyönyörű és nagyon különleges, ugyanakkor egyre népszerűbb lánynevet és jelentésüket osztjuk meg veled. Válaszd bármelyiket, kislányod biztosan imádni fogja majd.

1. Az Albertina jelentése

A német eredetű különleges lánynév jelentése ragyogó és fényes. Kezdeményezőek, mégis nőiesek.

2. A Bettina név jelentése

A Bettina valójában az Erzsébet becézéséből, a Betta névből önállósodott egy nőiesítő képzővel. Az Erzsébetre visszavezetve a név héber eredetű, jelentése pedig Isten az én esküvésem. A Bettinák életük során gyakorlatiasak, sikeresek lehetnek.

3. A Bianka női név jelentése

A Bianka a latin és spanyol eredetű Blanka olasz formája. Jelentése szintén csodaszép, hiszen azt jelenti, fényes, ragyogó és tiszta. Ennek a lánynévnek a birtokosai könnyedek, energikusak, imádják a szépet.

4. A Dalma lánynév eredete és jelentése

A rendkívül különleges lánynév Vörösmarty Mihályhoz fűződik. Romantikus költőnk a dal szóból alkotta. Dalos lány lehet a Dalma viselője, aki nem szívesen hoz majd döntéseket.

5. Újabb különleges lánynév, az Emma jelentése

A germán eredetű Emma nagyságot jelent. A nevet viselő lányokra, nőkre igaz lehet az önállóság, a szabadságvágy és a sosem szűnő kíváncsiság.

6. A Karina női név jelentése

A Karina olasz eredetű női név, amely igencsak utal viselője külsejére, hiszen azt jelenti, csinos nő. És valóban: kedvesek, szerethetőek és vonzóak.

7. Ez a jelentése a Liliána lánynévnek

A Liliána név angolszász eredetű, a jelentése pedig liliom. Viselőik valóban olyan csodaszépek, mint a virágok.

8. Ezt jelenti a Noémi

A Noémi héber eredetű női név, jelentése pedig szintén különleges, azt jelenti, gyönyörűségem. A Noémi nevet viselő hölgyek finomak, nőiesek, kedvesek. Környezetükben méltán népszerűek.

9. A Roberta lánynév jelentése

A különleges hangzású, nagyon elegáns női név germán eredetű, jelentése pedig fényes, hírnév. Viselőik biztosan nem maradnak életük során észrevétlenek.

10. És ezt jelenti a Zoé

A Magyar keresztnevek tára szerint a görög eredetű Zoé az egyik legnépszerűbb lánynév manapság. A görög eredetű gyönyörű női név jelentése élet. A Zoék pedig imádják az életet, vidámak, cserfesek, optimisták, nagyon szerethetők.

10 különleges lánynév és jelentésük

Olvass még cikkeket lánynevekről az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top