Baba

Megható fotók a szülés utáni első szoptatásról

Semmi sem készíthet fel igazán a szoptatásra, nem lehet könyvekből és cikkekből kiolvasni, hogy milyen érzés lesz, amikor szülés után először szoptatod meg a babádat. Tele van érzelemmel, túlcsorduló szeretettel ez az élmény.

Ennek a varázslatos pillanatnak a tiszteletére küldték el a világ minden részéről a Huffington Postnak a fotósok a számukra legkedvesebb szoptatós képet. Mindegyikhez írtak egy kis kommentárt is, hogy milyen körülmények között, kiről készült a fotó. A képek meghatóak és csodálatosak a maguk természetességében.

“A frissen szült anya ösztönösen a mellére vonja újszülöttjét, hogy megszoptassa.”

Az anyuka második gyermekénél olyan gyorsan zajlott minden, hogy otthon kellett megszülnie a babát, mert már nem volt idő bemenni a kórházba.”

Fotó: Monet Nicole

Az otthonszülés után békésen, csendben összebújva.”

“Ez a gyönyörű anyuka végre megpihenhet a negyedik gyermeke fájdalmas születése után.”

A műtőben szoptatta meg a gyermekét az anyuka, rögtön, miután kiemelték őt a hasából. A harmadik babáját szülte, azért volt szükség császárra, mert nem tágult ki eléggé. A szülésznő végig ott volt vele a műtétnél, és rögtön megszületése után az anya mellére tette a babát. Varázslatos pillanat volt.”

Néha az élet máshogy tervez, és nem sikerül úgy szülni, ahogy szeretnénk. Ez a baba túl korán érkezett, de a szoptatás így sem volt kérdés.”

Apa büszkén szemléli újszülött fia első szoptatását.”

Az öröm könnyei – és csókok anyának –, amíg az újszülöttet szoptatja az anyuka.”

Azt mondta nekem a képen látható anyuka, hogy miután 9 hónapig a méhében gondoskodott a fiáról, az a pillanat, amikor már a külvilágban táplálhatta a testéből, örök élmény marad.”

Ez a családbarát császármetszés gyönyörű volt. Az anyukának rögtön odaadták a babát, és megszoptathatta ott, a műtőben.”

Fotó: Monet Nicole

Olvass többet a szoptatásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top