Baba

Az élet dolgozó anyaként nem csupa játék és mese

Minden anya dolgozó anya, de azok, akik munkába járnak, főnökük van (a gyerekeiken kívül), kicsit más kihívásokkal néznek szembe. A környzetemben élő dolgozó anyáknak nagyjából így néz ki az életük.

Az élet dolgozó anyaként…

…pánikolás, amikor a gyermeked besétál a hálószobádba hétfő reggel és közli, hogy már 7:45 van, nem akarnál-e felkelni véletlenül.

…a hajad laza lófarokba van kötve, mint az irodakompatibilis megjelenés legegyszerűbb formája.

…tűnődés, hogy mit gondolhat rólad a bébiszittered, amikor utánad rohan a telefonoddal/tárcáddal/egész táskáddal.

…vitázás a férjeddel reggel, amikor a gyerek lebetegedik, hogy ki maradjon otthon vele.

…amíg robogsz a buszon a munkába, rájössz, hogy elfelejtetted aláírni a kirándulós papírt a gyereknek, úgyhogy felhívod a tanítót és magyarázkodsz neki.

…kinyitod a füzetedet, amibe a feladataidat írod, és meglátod, hogy a gyermeked telerajzolta pónikkal.

Az élet dolgozó anyaként nem csupa játék és mese

…alig várod, hogy kimenj a vécére a munkahelyeden, mert ott senki sem dörömböl az ajtón és nem kéri számon rajtad a lila kapucnis unikornist, amit hirtelen nem talál sehol.

…ebédszünetben boltba rohanás, hogy beszerezz mindent a gyereknek, amire másnap az iskolában szüksége van. Ragasztóval, ollóval, papírokkal megpakolva térsz vissza a munkahelyedre.

…bámulod a az íróasztalodnál kitűzött gyerekrajzot, amit neked készített a gyermeked, amikor újra munkába álltál, és sajog a szíved.

…túl sok időd nincs arra, hogy a gyerekeiden tűnődj, mert villámgyorsan el kell intézned minden feladatot, hogy a munkaidő végén már rohanj is haza.

…sürgős hívást kapsz a gyermekedtől, mert halaszthatatlanul azonnal közölni akarja, mit szeretne a szülinapjára.

…ki kell venned egy fél nap szabadságot, hogy el tudj menni a gyerek iskolai műsorára.

…pánikrohamot kapsz, amikor a gyerekorvos/óvónő/tanítónő telefonál.

…elönt a szeretet, amikor a gyermeked repül feléd, amint belépsz az ajtón. Máskor meg vérig sértődsz, mert fel sem pillant a tabletből, amikor hazaérsz.

…nem érzel bűntudatot, amikor egyedül csinálsz programot nagy néha.

…bűntudatot érzel, amiért este még a házi feladattal bajlódtok, mert későn értél haza a munkából.

…őrülten szereted a gyerekeidet, mégis az egyik legjobb része a napnak, amikor lefekszenek aludni. De ehhez nem kell dolgozó anyának lenni, ez szinte mindenkire igaz.

Olvass többet a gyerekekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top