Baba

5 bizarr eset, amikor emberek szoptattak állatokat

Hirtelen nem is tudom, mit gondoljak ezekről az ember-szoptat-állatot esetekről. Szép dolog, ha valaki így megmenti egy kölyök életét, de közben azért valahol bizarr is, az egészségügyi kockázatról nem is beszélve.

1. Szarvas

Vijay Luxmi Sahu Indiában mentette meg egy szarvasgida életét. Épp a szomszédos faluba igyekezett, hogy meglátogassa a férjét és a szüleit, amikor a kutyája elszaladt mellőle, mert kiszagolt egy újszülött gidát. Hazavitték, megpróbálták tehéntejjel etetni, de nem fogadta el, Sahu pedig még szoptatta a 7 hónapos kisfiát, így volt bőven anyateje. Egy hétig szoptatta a gidát, mire sikerült rászoktatni a tehéntejre. 

5 bizarr eset, amikor emberek szoptattak állatokat

2. Kutya

Thaiföldön ütötte el ezt a kis kutyakölyköt az autó, amikor az asszony rátalált. Úgy döntött, hogy megszoptatja, amivel valószínűleg megmentette az életét. A róluk készült kép elterjedt az interneten, mély szimpátiát váltva ki az emberekből.

5 bizarr eset, amikor emberek szoptattak állatokat

3. Bengáli tigris

A mianmari nő három babát szoptatott egyszerre: a saját 7 hónapos kisfiát és két bengáli tigriskölyköt. Az asszony háromszor ment el az állatkertbe naponta, hogy 45 percen keresztül szoptassa a kis tigriseket, mert a kölykök a saját anyjuk tejét és a cumisüveget is elutasították. A hölgy így nyilatkozott erről: “Ezek a kis tigrisek olyanok, mintha a saját gyerekeim lennének. Tennem kellett értük valamit, annyira megsajnáltam őket.” Akkor hagyta abba a tigrisek szoptatását, amikor az első foguk kibújt.

5 bizarr eset, amikor emberek szoptattak állatokat

4. Mopszli

Terri Graham esete a legkevésbé elfogadható, mert nem azért kezdte el szoptatni a kutyáját, hogy megmentse az életét, mint a többi nő, hanem mert nem tudta szoptatni az első két gyerekét. Mikor megszületett a harmadik babája, akkor adott a kölyök mopszlinak is az anyatejből, aki rákapott az ízére. Ettől teljesebb és jobb anyának érezte magát, hogy a kutyát is szoptatta egészen kétéves koráig.

5 bizarr eset, amikor emberek szoptattak állatokat

5. Párduc

Az indián legenda szerint, egy anya elvesztette a szoptatós babáját, majd nem sokkal a gyermek halála után talált egy alom párduckölyköt. Megvárta, míg a párduc anyuka elmegy vadászni és ellopott egy kölyköt magának, mert a nyivákolása a saját babájának sírására emlékeztette. Úgy nevelte, mint a saját gyermekét: szoptatta, később pedig vele együtt vadászott.

Olvass többet a szoptatásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top