Baba

“Igen, én vagyok Batman!” – szuperhőst csinálnak hajléktalan gyerekekből

Egy New York-i általános iskola tanulói kedves ötlettel segítik a hajléktalanszállásokon élő gyerekeket.

A queens-i 173-as számú iskola a Generation On Kids Care Club nevű szervezettel közösen csatlakozott a Capes for Kids nevű kezdeményezéshez, amelynek keretében 24 szuperhősköpenyt varrtak és adományoztak a michigani Detroit Rescue Mission számára.

A Capes for Kids kezdeményezést vezető Terry Grahl a The Huffington Postnak nyilatkozva elmondta, az ötlettel azt szeretnék elérni, hogy ezekkel az egyszerű kiegészítőkkel növeljék a hajléktalan gyerekek önbizalmát.

A büszke tulajdonosok (Fotó: Capes for Kids)
A büszke tulajdonosok (Fotó: Capes for Kids)

“A gyerekek saját belső erejükből meríthetnek, miközben a köpenyeket készítik, és azt reméljük, hogy ezt az erőt át tudják majd adni más gyerekeknek is” – mondta Grahl.

A köpenyeket a gyerekek saját maguk díszítik fel különféle szimbólumokkal, mint koronák, szívecskék vagy mosolygó arcok. Grahl ott volt, amikor a köpenyek megérkeztek a Detroit Rescue Mission által gondozott gyerekekhez, ahol szerinte valóságos csoda történt.

“Ráadtam az egyik köpenyt az egyik kisfiúra, aki azonnal kihúzta magát, és azt mondta: »igen, én vagyok Batman«” – mondta Grahl, aki maga is megtapasztalta, hogy milyen hajléktalanként élni.

“Láthatóan azonnali önbizalomlöketet kapott. Ahogy néztem, ahogy végigfut a folyosón és közben végig azt nézi, hogyan lobog mögötte a szuperhős-köpeny, ez az egyik legerősebb képek egyike volt, amit valaha láttam.”

Grahl azt is elmondta, hogy emellett a köpenyek azt is lehetővé teszik, hogy a szegény gyerekek, helyzetüktől függetlenül egyszer végre valóban gyereknek érezhessék magukat. A szervező szerint a hajléktalanszálláson élő gyerekek mellett a köpenyeket készítő iskolások is profitáltak az élményből.

És a legalább annyira büszke készítők (Fotó: Capes for Kids)
És a legalább annyira büszke készítők (Fotó: Capes for Kids)

“Megtanulják, hogy hogyan érezzenek együtt más gyerekekkel, és megértik, hogy függetlenül attól, hogy hol élsz vagy honnan jössz, néha szükséged van egy kis önbizalom-növelésre” – tette hozzá Jean Mendler, a szervezet egyik tanácsadója.

Grahl, aki 2010-ben indította útjára a Capes for Kidst, azt reméli, hogy más jótékonysági szervezetek is átveszik a módszert, hogy ezzel további hajléktalan gyerekeknek csempésszenek egy kis örömöt a mindennapjaikba.

További cikkek jótékonyságról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top