Baba

Kisbabát szeretnétek? Így készítsd fel szervezeted az új élet csodájára!

A gyermekvállalás az egyik, ha nem a legkülönlegesebb és legszebb része a nők életének. Ha elhatároztátok magatokat a pároddal, hogy belevágtok ebbe a csodálatos utazásba, akkor érdemes időben elkezdeni a felkészülést – nem csak lelkileg, de bizony testileg is.

Érettségi, diploma, esküvő, lakásvásárlás – az életünk mérföldköveit jelentő nagy eseményeket mind-mind hosszas készülődés és tervezés előzi meg. Gondolj csak bele, hogy mennyit készültél az érettségire? És a lagzira? Meghívottak, helyszín, ruha vagy a menü kiválasztása.

Kisbabát szeretnétek? Így készítsd fel szervezeted az új élet csodájára!

Miért lenne másképp a babavárással?
A testednek időbe telik, amíg feltölti vitamin- és ásványianyag-raktárait, amelyek szükségesek a terhesség támogatásához. Viszont még kiegyensúlyozott és egészséges étrenddel is nehéz fedezni ezeket a szükségleteket. A kisbaba fejlődésének szempontjából a fogantatás utáni első 4-8 hét kritikusnak számít, hiszen ekkor fejlődik ki számos szerv, köztük az idegcső is, ami ebben az időszakban fontos fejlődési szakaszon megy át. Az idegcsőből alakul ki a gyermek agya és gerincvelője, azaz a központi idegrendszer fő részei.

A megfelelő folátellátottság igen fontos szerepet játszik az idegcső fejlődésében. A folsav, a folát szintetikusan előállított formája, csökkenti az idegcső-záródási rendellenességek – ilyen például a nyitott gerinc – kialakulásának kockázatát.

Ugyanakkor sok nő az első hetekben még nincs is tisztában vele, hogy gyermeket vár, hiszen menstruációja még nem maradt el. Éppen az idegcső záródása szempontjából nagyon fontos, hogy már ekkor megfelelő legyen az anya szervezetében a folátszint. A megfelelő folátszint eléréséhez időre van szükség, ezért a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal ajánlatos elkezdeni magzatvédő vitamint szedni, hogy a szervezet vitamin- és folátraktárai feltöltődjenek, és így felkészülhess a terhességre.

Több évtizedes szakértelem
Az Elevit az egyetlen terhességi multivitamin, amely klinikailag bizonyítottan csökkenti az idegcsőzáródási rendellenességek kialakulásának kockázatát, így védi a magzat egészségét. Az Elevit hatékonyságát sok millió egészséges kisbaba bizonyítja világszerte. Komplex összetételével nemcsak segít felkészülni a terhességre, de a várandósság és a szoptatás során is fedezi a megnövekedett vitamin-és ásványi anyag szükségletet. Ráadásul a kismamák közül sokakat érintő koraterhességi émelygést és hányást is csökkenti.

www.elevit.hu

Az Elevit vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest, Alkotás u. 50.

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról
olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát,
gyógyszerészét!

 

 

 

L.HU.MKT.CC.12.04.2016.0860

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top