Baba

Három év várakozás után lesznek szülők – az apa megható poszttal ünnepli kislányát

A 37 éves Dan és 36 éves felesége, Leah évekig hiába várták a gyermekáldást. Egy héttel kislánya születése előtt az apa megható posztban idézi fel az idáig vezető utat.

“Van egy percetek? Szeretnék valamit elmesélni nektek” – kezdi ezt a bizonyos Facebook-bejegyzést Dan Majesky, aki azért ragadott billentyűzetet, hogy az ismerőseivel megoszthassa azt a többéves küzdelmet, amin feleségével, Leah-vel együtt át kellett menniük. A pár ugyanis évekig hiába próbálkozott a gyermekvállalással. 

Dan a Today című amerikai magazinnak elárulta, nem számított arra, hogy posztja ennyi emberhez eljut majd. “Eredetileg csak a barátainknak és a közeli hozzátartozóinknak szántam a bejegyzést, hogy tudják, mi történt velünk az elmúlt években. A családalapítást ugyanis mostanáig a legnagyobb titokban csináltuk: senkinek nem beszéltünk a vizsgálatokról, a hormonkezelésekről és a vetélésről sem.”

 

Dan azt írja, noha titokban tartották a velük történteket, egyikük sem szerette volna, ha anélkül felejtődik el, hogy legalább egyszer beszéltek volna róla. “Különösen igaz ez a vetélésre. Nagyon nehéz időket éltünk át akkor, magányosak voltunk, de akárhogy is, az a baba nyomot hagyott az életünkön, épp emiatt nem lett volna igazságos, ha nem beszélünk róla.”

Mióta május 20-án közzétette, Mark posztját több mint 31 ezren osztották meg a Facebookon. “Annyi pozitív, kedves levelet, üzenetet és kommentet kapunk, hogy igazából meg se tudok szólalni. Lenyűgöző és teljesen váratlan ez az egész” – mondta, majd hozzátette, az üzenetek rávilágítottak, hogy a küzdelmükkel egyáltalán nincsenek egyedül. “Azt hiszem, ha a terméketlenségről és a babáért való küzdelemről nyíltabban beszélnének az emberek, azt sokat segítene azokon, akik épp ilyesmin mennek keresztül.”

Kép forrása: Today.com
Kép forrása: Today.com

Dan elárulja, mikor belevágtak a termékenységi kezelésbe, azt hitték, a kisebbséghez tartoznak. Csak akkor döbbentek rá arra, hogy ez sokakat érinthet, mikor meglátták a tömött orvosi várót. Interjújában Dan elárulta, még nem tudják, megosztják-e majd a nagyvilággal az örömhírt, hogy kislányuk megszületett. 

Olvass még többet a témáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top