Baba

Elkaszálhatják az iskolatejprogramot

100-150 ezer gyerek maradhat jövő évtől ingyen tej nélkül, miután számos járást kizárnak az iskolatejprogramból.

Jövőre 175 helyett csak 98 járásban kapnak majd ingyen tejet vagy kakaót a gyerekek, mivel a kormány csökkenti az iskolatejprogram támogatását.

Minél több óvodás és iskolás jut ingyen vagy kedvezményesen menzai koszthoz, annál kevésbé számít, hogy jut-e nekik tej is – érvelt a Miniszterelnökség vezetője.

“Heves megyében 300 ezer liter csak a tej, amivel kevesebbet fogunk tudni kiszállítani iskolatejprogramban, és ugye a katasztrófa ott van, hogy ugyanakkor az ország belefullad a tejbe” – nyilatkozta a Hír TV-nek Almási Csaba, az Egertej Kft. igazgatóhelyettese.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetője, Edvi Péter szerint az iskolatejprogram a gazdáknak érdekes, nem a gyerekeknek, akiket az állam megetet az iskolákban, így nem éhesek.

A Földművelésügyi Minisztérium az Index kérdésére közölte: az idén az iskolatejprogramra szánt 2,6 milliárd forint kevésnek bizonyult, ezért a jövő évi, magasabb, 4,2 milliárdos keretből hoznak előre egy bizonyos, pontosan meg nem nevezett összeget erre az évre, hogy finanszírozni tudják a programot.

Forrás: Index, Hír TV

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top