Baba

Hétvégére már itt a kánikula!

Berobban a nyár a hétvégi gyereknapra, vasárnap már többfelé mérhetünk 30-32 fokot. A jövő hét első napjaiban azonban ismét zivatarosabb időre kell számítani.

A hét eleji heves zivatarokat okozó hidegfront és az ehhez kapcsolódó légörvény fokozatosan kelet felé helyeződött, így csütörtöktől visszatért a nyárias hangulatú idő. A hét végéig napról napra erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap többfelé akár 30-32 fokot is mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken sok napsütés lesz változó fátyolfelhőzettel, gomolyfelhő-képződéssel. Elsősorban az ország északi harmadán alakulhat ki helyenként rövid életű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nap második felében. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Dunántúl nyugati részén megélénkülhet a déli szél. Zivatarban átmeneti szélerősödés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hétvégére már itt a kánikula

Szombaton sok fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk, északon lesz a több felhő, de számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Vasárnap napos idő lesz fátyolfelhőkkel, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és előbb a Dunántúlon, majd estétől keletebbre is kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödhet, de másutt is lehetnek élénk lökések. Zivatarokat viharos erejű lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top