Baba

Donald Trump keményen beszólt a terhes nőknek

Donald Trump még 2004-ben tette azt a meglehetősen szexista kijelentést, amely szerint a terhesség csodás dolog, kivéve a munkáltatóknak. Szóval, az USA egyik elnökjelöltje úgy gondolja, a terhes nők jobban tennék, ha otthon maradnának. Gyomorforgató.

Az NBC televíziócsatorna készített interjút még 2004-ben Donald Trumppal, amikor az ominózus kijelentést tette az Egyesült Államok elnökjelöltje. És a csatorna nem volt rest előkeresni az igencsak szexista megjegyzést tartalmazó beszélgetést. Trump szerint “a terhesség csodálatos dolog a nők és csodás dolog a férjek számára is, de a munkában már rendkívül kényelmetlen. Mert, ha tetszik, ha nem, az üzleti életben meglehetősen problémás terhes nőket foglalkoztatni”.

Az interjú, melyet “szőke nős ambícióknak” neveztek, épp akkor hangzott el, amikor Trump egyik vezető beosztású munkavállalója, Carolyn Kepcher karrier témában írt sikerkönyve megjelent. Carolyn már hat hónapos terhes volt, amikor Trumpnak bejelentette a hírt. Carolyn az NBC-nek elmondta, azért nem szólt előbb főnökének a terhességről, mert nem talált rá megfelelő pillanatot. Az is megfordult a fejemben, azt fogja hinni, terhesen nem tudom a munkámat megfelelően végezni, és ha csak a hatodik hónapban jelzem, hogy gyermeket várok, akkor csupán három hónap marad hátra.”

 

Carolyn három héttel a szülés után már újra munkába állt, mert attól tartott, Trump betölti mással a pozícióját. Trump az NBC-nek azt mondta, Carolyn “nagyon szereti a munkáját”, ezért tért vissza olyan gyorsan, és nem gondolja, hogy nyomást gyakorolt volna rá “de tény, mindennek nem kellett volna megtörténnie”.

A 12 évvel ezelőtti interjú azért is különösen érdekes, mert kampányában tavaly Donald Trump a családok támogatását is szorgalmazta. Mindez így azért meglehetősen gyanúsan hangzik…

Íme, az interjú egy részlete, mely szerint a terhes nők problémát okoznak a munkáltatóknak:

(NBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top