Baba

9 dolog, amit a kétgyerekes anyukák élnek át

Már másodszorra pozitív a teszted, átélted már egyszer, szinte szakértővé váltál az első gyermeked születése óta. Most egy kicsit másképp fogod csinálni a dolgokat a második babáddal, mint első alkalommal.

1. Összekevered a gyerekeid nevét

Hallottad már a barátaidtól, ahogy hirtelen nem tudják, milyen néven nevezzék a gyermekeiket. Azt gondoltad akkor magadban, hogy ez veled soha nem történhet meg. Hogy lehet nem megkülönböztetni a két gyereket egymástól? Most, hogy már neked is kettő van, még kevesebbet alszol, kétszer annyi életért kell aggódnod és 40 kis körömért vagy felelős… A saját nevedre is alig emlékszel, nemhogy az övékre. “Melyik is vagy te, drágaságom?”

2. Pelenkázós táska? Mi az a pelenkázós táska?

Az első gyereknél még mindenféle hasznos cuccal volt tele a pelenkázós táskád, amit vittél is magaddal becsülettel mindenhova. Cumisüvegek, pelenkák, törlőkendők, kézfertőtlenítő, kakis pelenkának zacskó, büfikendő, kis takaró, váltás ruha és még vagy 100 holmi volt benne. Amikor két gyereked van, szerencsésnek érzed magad, ha egyáltalán az eszedbe jut, hogy bedobj a táskádba egy pelenkát, nemhogy összepakolj aprólékosan, átgondoltan mindenfélét.

3. Hagyod, hogy mások is megfogják a gyerekedet

Az első gyereknél senkit sem engedtél a közelébe, azt gondoltad, ha nem te tartod a kezedben, akkor életveszélyben van. A másodiknál? Örülsz, ha valaki segíteni akar, boldogan adod át a ringatás lehetőségét másnak.

9 dolog, amit csak a kétgyerekes anyukák élnek át

4. Magadhoz öleled a káoszt

Először még átöltöztetted a babádat minden egyes bukásnál, maszatnál, most már inkább csak felitatod egy textilpelenkával és úgy teszel, mintha mi sem történt volna. Nincs itt semmi látnivaló.

5. Összekevered a gyerekeid nevét

“Már megint, melyik is vagy te, szépségem?”

6. Állandó fertőtlenítés? Az micsoda?

Az első gyermekednél a nap nagy részében fertőtlenítettél. Mindent. Még a saját mellbimbódat is. A lakásba belépőknek instant kézfertőtlenítőt nyomtál a markába. Másodiknál? Hacsak nem egyenesen egy ebolalaboratóriumból érkezik hozzátok valaki, már nem bírsz foglalkozni a fertőtlenítés kérdéskörével.

7. Drága és csinos ruhák? Köszi, nem.

Megtanultad a leckét. Azok a drága, cuki, csinos kis ruhák egyrészt jó, ha egy hónapig jók a gyermekedre, másrészt pedig úgyis tönkreteszi őket a kakival, bukással, anyatejjel, minden mással. Maradsz inkább a kényelmes alapruháknál, maximum az ünnepekre vágod puccba azt a gyermeket. Két gyerekkel sokszor még az is csodaszámba megy, ha nem egész nap pizsamában vannak mindketten.

8. Összekevered a gyerekeid nevét

“Komolyan, Bo.. Do.. ööö, melyik is?”

9. Összekevered a gyerekeid nevét

“Nem lehetne csak Gyerek1 és Gyerek2?”

Olvass még többet a kétgyerekes életről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top