Baba

Időjárás: napsütés és zápor váltja egymást hétvégén is

Vajon érdemes szabadtéri programot szervezni a hétvégére? Mutatjuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk.

Pénteken az ország nagyobb részén ragyogó napsütésre ébredhettünk. egész nap jó időre számíthatunk, de délután a helyenként erősen megnövekvő gomolyfelhőkből a Dunántúl középső és délnyugati részén zápor, esetleg zivatar. alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 20-24 fok körül alakul.

Szombaton is hosszabb napos időszakokra, keleten továbbra is szeles időre számíthatunk. A nap első felében ígérkezik több napsütés, később a megnövekvő gomolyokból elszórtan – jellemzően északkeleten, keleten – alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, nyugaton kevesebb helyen. Északkeleten felerősödik az északkeleti szél. Az enyhe hajnalt követően délután 19 és 22 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás, de az ország északi és nyugati felén már többfelé kialakulhat napközben zápor, helyenként zivatar. A légmozgás mérséklődik, csupán északon, északkeleten élénkül fel helyenként. Hajnalban 7-11, délután 18-22 fok közötti értékeket mérhetünk – írja az időkép.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top