Baba

Meghalt az autista kisfiú, akinek 19 kilométert kellett gyalogolnia egy kezelés részeként

A hároméves kisfiúnak egy magánintézmény kezelése miatt kellett megtennie a halálos távot.

Egész Kínát megrázta a tragikus eset, melyben a dilettáns kezelés miatt kellett meghalnia egy hároméves kisfiúnak. A fiút autizmussal “kezelték”, a megoldást abban látták, ha lesétál 19 kilométert.

Mikor az anya megpillantotta a fiú testét, megdöbbenve vette észre, hogy a gyerek rettentően lefogyott, és sérülések borítják. Utóbb derült csak ki, hogy a fiút reggeli után nehéz ruhákba bújtatva 10 kilométeren keresztül járatták, majd egy délutáni pihenő után újabb 9 kilométert kellett megtennie. A bizarr kezelés mögött az intézmény dolgozóinak azon feltevése áll, hogy az autizmus a lusta gyerekeket “támadja meg”. Ezért a kezelő központ brutális fizikai aktivitással kezeli a betegséget, teljesen hibás, ráadásul veszélyes módon. Mindemellett az étkeztetés is nagyon szigorú: a gyerekek alig kapnak enni, zömmel csak zöldségeken és gyümölcsön élnek. Így kerülhetett a hároméves fiú is a végkimerültség állapotába.

Meghalt az autista kisfiú, akinek 19 kilométert kellett gyalogolnia egy kezelés részeként

Az eset után az anya minden szülő figyelmét szeretné felhívni rá, hogy ne vigyék gyerekeiket az intézménybe, vagy ha már ott van a kicsi, azonnal vigyék haza magukkal.

Forrás: Shanghaiist

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top