Baba

Kitüntették a kisfiút, aki feláldozta magát testvéréért

Jordan Rice, a legbátrabb kisfiú életét áldozta testvéréért.

“Először a testvéremet vigye!” – ezek voltak az utolsó szavai a 13 éves Jordan Rice-nak, mielőtt belefulladt volna az árvízbe.

A kisfiú nem tudott úszni, de mikor a segítség megérkezett, mégis volt lelki ereje azt mondani, hogy először kistestvérét, Blake-et mentsék meg. Sajnos, mire visszaértek volna Jordanért, már késő volt.

Kitüntették a kisfiút, aki feláldozta magát testvéréért

Halála után körbejárta a világot a testvérét megmentő hős fiú esete, de a család szerette volna, ha a fiú hőstette beírja magát a történelembe. Már akkoriban megemlítették, hogy Jordannek kijárna a bátorság emlékérme, a legmagasabb civilként érdemelhető kitüntetés Ausztráliában, de végül elmaradtak a dolgok. Jordan édesapja kezdett küzdeni azért az interneten, hogy fia mégis megkaphassa a kitüntetést: petíciót indított, aminek most meg is lett az eredménye.

Bár Jordant semmi nem hozhatja vissza, az édesapa szerint ez a legkevesebb, ami jár neki. A kisfiú megkapta a bátorságért járó kitüntetést, és még egy alapítványt is létrehoztak, ami a bátor gyerek nevét viseli.

Forrás: MammaMia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top