Baba

Eladta a gyerekét, 5 év börtönt kapott

Az anya azért hirdette meg 19 hónapos gyermekét az interneten, mert a férfi, akiről kiderült, hogy mégsem az apja a gyereknek, nem fizetett többé gyerektartást.

A dél-afrikai nő 300 eurónak megfelelő összegért hirdette meg a gyereket a Gumtree oldalon, mely egy teljesen átlagos netes hirdetőfelület. A rendőrség viszont csapdát állított neki: egy zsaru vevőnek adta ki magát, találkozott a 20 éves nővel egy gyorsétteremben, átadta neki a pénzt, átvette a gyereket, és azonnal letartóztatta a nőt.

Mivel az asszonyt bűnösnek találták gyerekkereskedelem vádjában, a helyi törvények szerint akár életfogytig tartó börtönbüntetést, és csaknem 1,9 milliárd forintnak megfelelő összegű pénzbüntetést róhattak volna ki rá, de pusztán ötévnyi felfüggesztett börtönt és háromévnyi házi őrizetet szabtak ki. Az ítélkező bíró azt mondta, hogy a nő “igazából nem is akarta eladni a gyereket”, akit azóta a gyámügy gondjaira bízták.

Márciusban egy kínai pár akarta eladni 18 hónapos gyerekét, a pénzen okostelefont vettek volna maguknak.

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top