Baba

A terhes kismamáknak is jár az ünneplés anyák napján

Anyák napja van ezen a hétvégén (gondoltam, szólok, hátha valaki barlangban él és még nem tudná). Van a közeledben terhes barátnő, testvér, vagy a párod esetleg épp az első gyereketekkel várandós? Akkor irány a virágos, mert ő is megérdemel egy kis anyák napi meglepetést.

Sokszor hallottam már – főleg anyukáktól –, hogy az nem ér, ha egy terhes nőt is megünnepelnek anyák napján a hozzátartozói, barátai. Mert ő még nem is anya, hát még nem szülte meg a babát, még nem esett át az anyaság nehézségein, és még nem élte meg, milyen az, amikor feltétel nélkül lehet szeretni egy gyereket. Pedig de. Bizony, a terhes kismamák is anyukák, ugyanúgy, mint én a 11 éves gyerekkel vagy te a félévessel.

Az anyaság pont akkor kezdődik, amikor pozitív lesz a terhességi teszt. Onnantól kezdve csupa aggodalom az élet, előbb a születendő, aztán a már megszületett babánk miatt. Egy terhes anyuka már rengeteg áldozatot hozott a gyerekéért, például feladta a borozásokat, a könnyű mozgást, a cipőbekötést, és már számtalan vérvételt elviselt érte.

A terhes kismamáknak is jár az ünneplés anyák napján

A gondolatai folyton a babája körül járnak, és mindent annak érdekében tesz, hogy egészséges, szép és okos gyerek legyen belőle. Tehát pont úgy él, ahogy egy olyan anya, aki már a kezében tarthatja a babáját. Miért ne lehetne őt is megünnepelni anyák napján? Nem kell nagy csinnadrattát csapni körülötte természetesen, de egy kis virág, csoki vagy ágyba-reggeli biztosan jólesne neki. A terhesség nagy része így is elég nehéz, ünnepeljük meg őket is, mint anyukákat, nekik is jár. Ők is fáradtak, és nem látják a bokájukat egy ideje már a vizesedés miatt, mindezt a baba érdekében. Hogy lehet rájuk azt mondani, hogy még nem is anyukák?

Terhesen – főleg első gyerekkel – anyák napját ünnepelni egy olyan alkalom, amit nem lehet még egyszer megismételni az életben. Úgyhogy egy ölelés, egy egyszerű gesztus, egy kis ünneplés minden várandós nőnek is jár anyák napján.

Olvass még többet a terhességről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top