Baba

Az élete és a kisbabája között kellett választania – így döntött az anyuka

Mi a jó döntés, mikor egy háromgyerekes anyukának választania kell saját és még meg sem született gyermekének élete között?

A 28 éves Jessica Irvine-t olyan helyzetbe kényszerítették, amibe egy anyának sem kellene belekerülnie.

Az asszony boldog volt, mikor megtudta, hogy harmadik gyermekét hordja a szíve alatt – ezzel a boldog várakozással indult el a szokásos orvosi vizsgálatra. Az orvossal beszélgetve megemlítette, hogy nyakfájásra panaszkodik, és azt is, hogy a tejcsatornák gyulladására gyanakszik, mert már legutóbbi terhességénél is voltak problémái a szoptatással. Az orvos egy ultrahang után szintén megnyugtatta, hogy valószínűleg nincsen semmi probléma.

Az élete és kisbabája között kellett választania

A hírek azonban, amikkel a vizsgálatok után szembesülnie kellett, rosszabbak voltak, mint egy valódi rémálom: kiderült, hogy Jessicának mellrákja van, és egyetlen esélye, ha azonnal elkezdik a kemoterápiát. Jessicának azonnal eszébe jutott két gyermeke, akiknek szükségük van rá, aztán eszébe jutott a hasában növekvő élet is, aki még túl gyenge ahhoz, hogy túléljen egy ilyen agresszív kezelést. Választania kellett.

Az élete és kisbabája között kellett választania

Akárhogy is gondolkodott, a döntést tulajdonképpen már meghozta helyette az élet: a rák agresszív volt, és ha gyengébb kemóval is próbálkoznak, akkor is nagy esély lett volna rá, hogy a kicsi gyerekkori rákban szenved majd, vagy rendellenességgel születik. El kellett engednie meg sem született gyermekét.

Jessica azóta próbál a gyógyulásra és két gyermekére koncentrálni. És bár sosem fog teljesen megbocsátani magának, örökké hálás lesz a magzatnak, akinek életét köszönheti.

Forrás: ThatsLife

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top