Baba

Két méhhel született a nő – mindkettőben kihordott egy gyermeket

A ritka rendellenességgel született nőnek két méhe van – az élet pedig úgy hozta, hogy mindkettőben kihordhatott egy-egy gyermeket!

 A 31 éves Faye Wilkins két gyermek boldog édesanyja: lánya, Molly 7, kisfia, George 2 éves. Faye története azonban több mint hihetetlen: egy olyan ritka szindrómával született, aminek következtében két méhe is van! Lányát az egyikben, fiát a másikban hordta ki.

Két méhhel született a nő - mindkettőben kihordott egy gyermeket

 Faye tinédzserként vette észre először, hogy másképp működik, mint a többi lány: mikor 14 éves korában már minden kortársa menstruált, ő csak kellemetlen hasi görcsöket tapasztalt. Az első vizsgálat, amire elment, petefészekcisztákat mutatott

Majd egy nap a lányt elöntötte a vér: a kórházban kiderült, hogy a méhe elrepedt a felhalmozódott menstruációs vértől, az orvosok azonban nem tudták a magyarázatot. Pár héttel később egy ultrahang felvétel alapján derült fény Faye különös állapotára: a lánynak két méhe, két méhnyaka és két vaginája volt!

A lányt ezután megműtötték: az egyik vaginát eltávolították és így a menstruáció is meg tudott indulni. Arra azonban az orvosok csak minimális esélyt láttak, hogy valaha is teherbe essen.

Azonban 23 éves korában mégis terhes lett, amit egy vetélés követett. De a csoda nem maradt el, hiszen ezután újra várandós lett, és életet is adott kislányának, Mollynak, akit a bal méhében hordott ki. 

Két méhhel született a nő - mindkettőben kihordott egy gyermeket

Faye ezután ismerkedett meg jelenlegi párjával, akivel először szintén átélt egy vetélést, majd egy újabb sikeres terhességet, csak ezúttal a baba a jobb méhébe költözött!

Az anyuka mindkét gyermeke egészséges, így hálásabb nem is lehetne a sorsnak, hogy ritka szindrómája ellenére végül mégis minden jóra fordult!

Forrás: The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top