Baba

Fogj ki az UV sugarakon, készülj a nyárra!

Bár még csak a tavasz első fuvallata érkezett meg, lesznek perzselőbb napjaink is, amelyekre nem árt felkészülni: a dm kreatív pályázatával most 400 óvoda juthat naptejhez!
Fogj ki az UV-sugarakon, készülj a nyárra!

A legszebb nyári kalandokat is megkeserítheti, ha megég a bőrünk, ezért fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő védelemről, főleg a kisgyerekek esetében. A dm az idén kreatív pályázat középpontjába állítja a napvédelmet, s arra keresi a választ, hogy vajon az óvodák miként készülnek a nyárra?

Arra buzdítják az ovikat, hogy készítsenek kreatív napvédelmi eszközöket, hagyják elszabadulni a fantáziájukat, s cserébe 400 pályázó annyi naptejet kap ajándékba, amellyel idén biztosan segíthetik a gyerekek napvédelmét. Egy fődíjasnak pedig melanomaszűréssel egybekötött családi napot szervez a dm.

A dm a leginkább veszélyeztetett korosztályt célozza meg pályázatával, hiszen ha valakinek kiskorában megég a bőre, nagyobb lesz a bőrrák kialakulásának kockázata. A dm szakmai partnerei a programban a L’Oréal Magyarország Kft. és a MelanomaMobil. A drogéria hatodik éve segíti az ovisok napvédelmét.

A napsugarak persze nem csak napozáskor érik a bőrt, így kirándulások alkalmával vagy a kerti játék során is érdemes elővenni a napvédő krémeket, a fejfedőket. S hogy mégis mi kell ahhoz, hogy a gyerekek önfeledten játszhassanak a napon? Mindig be kell kenni őket a számukra alkalmas, magas védőfaktorú napvédő krémmel – ami a gyerekek bőrtípusától függően 30+ és 50+ védőfaktorú. Legyen a nyár elmaradhatatlan kelléke a napszemüveg, a kalap és a vékony ruházat! Az ovisok alkotásaival pedig újabb hasznos és akár vicces napvédelmi eszközök születhetnek majd.

Indulhat az ovikban a “munka”, készülhetnek a kreatív eszközök, amelyekkel nevezni lehet 2016. március 3-tól április 14-ig.

A pályázat részleteiért látogass el a www.napgyermekei.hu oldalra, ahol Tóni, a kis kenguru napozási tanácsait és online játékokat is találhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top