Baba

Gyerekek szelídítik a menhelyi kutyákat

Felolvasással igyekeznek félénk kutyák bizalmába férkőzni lelkes gyerekek.

Nem mindenki teheti meg, hogy állatokat fogad be, de mindenkinek van lehetősége, hogy segítsen rajtuk. Így gondolják ezt azok a gyerekek is, akik Missouri állam egyik menhelyén felolvasással próbálnak olyan kutyák bizalmába férkőzni, akik nagyon félnek az emberektől, szociális tapasztalataik alig vannak.

A módszer egyszerű: a 6 és 15 év közötti kis önkéntesek leülnek a kennel elé, és felolvasnak egy könyvből az odabent lapuló állatnak. Jó esetben a kutya hamarosan érdeklődést tanúsít, és közelebb merészkedik. Ekkor kap egy jutalomfalatot, ami megerősíti abban, hogy az emberhez érdemes lehet közeledni. Ez elősegíti jövőbeni örökbefogadásukat, hiszen a ketrec sarkában kuporgó, kommunikálásra nem hajlandó kutyáknak szinte lehetetlen gazdát találni.

Igazi win-win szituáció
Igazi win-win szituáció

A gyerekek később is bármikor visszajöhetnek védenceikhez, simogathatják őket és játszhatnak velük. A menhely vezetője szerint nekik is nagyon jót tesz a program, fejleszti az empátiás készségüket, és megtanulnak helyesen bánni az állatokkal.

Forrás: thedodo.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top