Baba

Ebből az 5 jelből tudhatod, hogy 5-7 hónapos kisbabád már ehet szilárd ételeket

Nem könnyű eldönteni, hogy az anyatejes táplálást pontosan mikortól érdemes kiegészíteni a szilárd ételek bevezetésével. Az 5-7 hónapos babák jelzik, ha megértek a hozzátáplálásra. Hogy milyen jelek ezek? Cikkünkből máris megtudhatod.

Mikor érnek meg a babák arra, hogy az anyatejes táplálás mellett szilárd ételeket is fogyasszanak? Az általános vélekedés szerint valamikor az 5-7 hónapos korban. Ugyanakkor nem szükséges neked kitalálni, hogy mikor is jön el pontosan ez az időszak, mert kisbabád jelzi neked. Íme öt nagyon egyszerű jel, amelyből mindezt tudhatod.

1. jel, hogy 5-7 hónapos babád érett a szilárd ételek bevezetésére

A kisbabák az első három hónapban még nem tudják lenyelni a nyálukat, ezért van az, hogy szinte folyamatosan pelenkával kell törölgetni a szájukat. Amikor az 5-7 hónapos kor környékén megérnek a szilárd ételek evésére, annak jele az is, hogy jóval ritkában kell már a szájukat megtörölni. Amikor kisbabád nyála kevésbé folyik, mert képes azt már lenyelni, a szoptatás mellett elkezdődhet a kanállal etetés.

 2. jel, hogy 5-7 hónapos kisbabád evése már nem csak az anyatejből állhat

Amikor a kisbabád biztonsággal meg tud ülni az etetőszékében, nem kell már tartani, nem csúszik, az is annak a jele, hogy megfelelően képes nyelni és enni, megérett a szilárd ételek elfogyasztására is.

Ebből az 5 jelből tudhatod, hogy 5-7 hónapos kisbabád már ehet szilárd ételeket

3. jel, hogy kisbabád evését kiegészítheted a szilárd ételekkel

Feltűnőbb jel, amikor a fél év körüli baba szemmel látható érdeklődést mutat az addig számára ismeretlen ételek iránt. Kíváncsi, hogy te mit eszel, szeretné az ételt megfogni, szájába veszi, ízlelgeti. Ekkor eléggé érett és belevághattok a hozzátáplálásba.

4. jele annak, hogy kisbabád evését kiegészítheted szilárd ételekkel

Az is igen szembetűnő jel, amikor a kicsi az etetőszékbe ültetve vagy játék közben vélhetően téged utánozva rágómozdulatok tesz, cuppog a szájával.

5. jele, hogy 5-7 hónapos babád anyatejen kívül mást is ehet

A másik nagyon szembetűnő jel, amikor megkínálod a babát reszelt almával, banánnal, és az ételt szívesen elfogadja. Ha fanyalogva visszautasítja, kiköpi, még nem eléggé érett, hogy az anyatejen kívül más étellel is kínáld. Ekkor még érdemes a csecsemő evésének első biztos jeleit megvárni.

Olvass még a babák evéséről cikket az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top