Baba

Szülők őszintén: “Néha elbújok a fürdőben, amíg a gyerekem hisztizik”

Lehetetlen, hogy szülőként mindig a legjobbat nyújtsuk magunkból, olykor nekünk is szükségünk van egy kis szünetre. Az olyan napokon főleg, amikor egyszerre szakad a nyakunkba a totyogónk idegösszeomlása és egy átalvatlan éjszaka.

Van, amikor kénytelenek vagyunk improvizálni és csak valahogy túlélni a napot, ilyenkor leginkább a gyerekek fektetési idejét várjuk, és azt a kevés csendet, ami utána következik. Ilyenkor születnek az olyan megoldások, amelyekre a szülők kicsit sem büszkék, de az adott esetben kifejezetten nélkülözhetetlen lépésnek tűnnek. Ha neked is voltak ilyen pillanataid, akkor tudd, nem vagy egyedül. Ezek a bátor anyukák elmesélték a Pop Sugar Moms magazinnak a saját, gyerekekkel kapcsolatos taktikáikat, hogy olykor miként sikerül átvergődniük a napjaikon.

1. “Elmentem bevásárolni, míg a férjem otthon maradt az újszülött babánkkal. Pár órát elbogarásztam a boltban, pedig kevés dolgot kellett vennem, és utána még üldögéltem egy órát a kocsiban, facebookoztam és muffint ettem, mielőtt hazamentem volna.”

Szülők őszintén:

2. “Augusztusban kezdtem teljes állásban dolgozni. Múlt pénteken azt hazudtam a fiam iskolájában, hogy sürgős családi vészhelyzet miatt délelőtt haza kell vinnem, annyira hiányzott.”

3. “Néha a férjem készít házi popcornt, és azt adjuk a gyerekeknek vacsorára.”

4. “Vannak olyan napjaink, amikor csak sütiket, csokikat, nápolyikat eszünk kólával, miközben filmeket nézünk. Eddig még túléltük.”

5. “Megengedtem a gyerekeimnek, hogy otthon játsszanak az étellel. Sokkal könnyebb így az életem.”

Szülők őszintén:

6. “Aludtam már a mosókonyhában, vécében és a fürdőben. Visszanézve vicces, de csak így bírtam túlélni a kialvatlanságot. Most ezek a helyek a babám kedvenc bújócskahelyei.”

7. “Néha elbújok a fürdőben, amíg a gyerekem hisztizik az ajtó másik oldalán.”

8. “Ha ki akarom aludni magam, azt mondom a családomnak, hogy migrénem van, magamra zárom a háló ajtaját és lefekszem.”

9. “Egy madzaggal a lábujjamhoz kötöztem az ágyunk melletti babahintát, hogy ne kelljen felkelnem a babám hintáztatásához.”

Szülők őszintén:

10. “Hagytam, hogy a gyerekeim összefirkálják krétával a falat, vagy a rajzfilm elé ültettem őket, ha edzeni akartam.”

11. “Amikor nincs kedvem vacsorát csinálni, akkor hagyom, hogy chipset egyenek vacsorára. Ritkán fordul elő ilyen, és még életben vannak.”

12. “Édességgel zsaroltam folyton a lányomat, hogy megegye a rendes ételeket.”

Olvass még többet a bűntudatmentes anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top