Új trend: hüvelyváladékkal kell bekenni a császáros újszülötteket

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A lényege a procedúrának annyi, hogy a császármetszéssel született babákat tetőtől talpig bekenik anya hüvelyváladékával. Azért teszik ezt, hogy a hüvelyi szülés során kimaradt védelmet megkapják így a császáros babák is.
Írta: | 2016. 02. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Még logikusnak is tűnhet elsőre, hiszen a hüvelyi úton születő baba átverekszi magát anya hüvelyén és annak minden váladékán. Ez a váladék tetőtől talpig megtalálható aztán szülés után a gyermeken, még a szájába, szemébe is jut belőle, nincs ebben semmi furcsa. A hüvelyi mikroflóra valóban nagy szerepet játszik a babák immunrendszerének erősödésében, de azért az nem ugyanaz, hogy ezen a környezeten keresztül jön ki a baba és az, hogy utólag bekenik a váladékkal.

Egy új trend szerint hüvelyváladékkal kell bekenni a császáros újszülötteket

A gyakorlatban úgy néz ki a hüvelyváladékban fürdetés, hogy szülés előtt és után is felhelyeznek a hüvelybe egy gézlapot, amivel aztán bedörzsölik az újszülött testét, arcát, ánuszát és száját. A váladékos trend egy tanulmány után ütötte fel a fejét, amiben a Puerto Ricó-i Egyetemen követték 7 hüvelyi úton és 11 császárral született újszülött első hónapját. Az eredmények ugyan valóban mutattak a babák immunrendszerében eltérést, de nem tudták egyértelműen bizonyítani, hogy ez a hüvelyváladék miatt van. Ezért inkább arra bátorítják az anyukákat a szakemberek, hogy a váladékos bedörzsölés helyett inkább a szoptatásra és az újszülöttkori szoros testkontaktusra koncentráljanak, azzal többet tudnak segíteni gyermekük immunrendszerének.

Olvass még többet a szülésről:

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus