Baba

Fitneszkarkötő adataiból derült ki a terhesség

A Fitbit nevű okoskarkötőt rengetegen használják napi aktivitásuk, sporttevékenységük eredményeinek követésére. Egy amerikai pár először azt hitte, meghibásodott az egyik karkötőjük, ám végül kiderült, ennél sokkal többről van szó.

David Trinidad lelkes Fitbit-felhasználó volt, az eszköz segítségével rendszeresen számon tartotta, hogy egy nap hányat lépett, mennyi kalóriát használt fel és hogyan változott a szívverése a nap során. Nagyon megszerette az eszközt, ezért feleségét, Ivonne-t is meglepte egy Fitbittel. A karácsonyi ajándék azonban, úgy tűnt, hibás adatokat rögzít.

“Nem tudom, mi lehet a baja a szenzornak” – írta Trinidad a Reddit egyik fórumán, ahol segítséget kért a felhasználóktól a Fitbit helyes kalibrációjához. A párnak ugyanis feltűnt, hogy Ivonne szívritmusa jóval a normál érték felett volt, az eszköz pedig azt is jelezte, hogy a nő több mint 10 órányi zsírégető aktivitást végzett, annak ellenére, hogy nem sportolt többet a korábban megszokottnál. “Lehetséges valahogy újrakalibrálni az eszközt? Ha lehet, szeretném megoldani a problémát, mielőtt kicseréltetném az ügyfélszolgálatnál” – írta Trinidad.

A Reddit egyik felhasználója hívta fel rá a házaspár figyelmét, hogy elképzelhető: nem az eszköz hibásodott meg, hanem valami másról van szó. “Sok stressz érte mostanában? Esetleg lehet, hogy terhes?” – kérdezett rá a ThisIsUnpleasant nevű fórumozó.

Ivonne és David ennek hatására jelentkeztek be az orvoshoz, és hamar ki is derült, hogy a nő valóban kisbabát vár.

“Néhány éve házasodtunk össze, és 2016-ra az volt a nagy tervünk, hogy családot alapítunk – írta Trinidad a Mashable blognak küldött emailjében. – Ezért nagy volt a meglepetés, hogy ez ilyen hamar sikerült, főleg hogy mindez a Fitbit adataiból derült ki.”

“Pont nem volt rajtam a saját Fitbitem, amikor meghallottam a hírt, de úgy éreztem, hogy a szívem mindjárt kiugrik a helyéből – írta a büszke leendő apuka. – De ehhez nem volt szükség szenzorokra, anélkül is éreztem, hogy a szívverésem felgyorsul.”

Trinidad sietve hozzátette, hogy nem gerillamarketingről van szó, noha az eset kétségtelenül kiváló reklám volt a karkötő gyártójának. A Mashable bloggerei megkeresték a Fitbit szóvivőjét, aki elmondta, korábban még nem volt példa hasonlóra, azonban hozzátette, a felgyorsuló szívverés miatt sokan alaposabban utánanéznek egészségi állapotuknak.

Trinidad és felesége külön Twitter- és Instagram-csatornát is létrehoztak, ahol a babával kapcsolatos hírekről számolnak be. Ide került fel az alábbi fotó is, amelyen a büszke leendő nagyszülők láthatók, miközben a jó hírt olvassák. A kisbaba idén októberben születhet meg.

Grandma and grandpa to be were so excited to hear the news!

A photo posted by David & Ivonne (@babyfitbit) on

További cikkek terhességről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top