Baba

A tanácsteremben is szoptathatják kisbabájukat az ausztrál parlament képviselőnői

Elavult szabály töröltek el az ausztrál törvényhozásban. Február 2-ától ugyanis szoptathatják kisbabáikat a képviselőnők a parlamentben.

Korábban a szoptatós korú csecsemőket nem engedték be a képviselőház tárgyalótermébe. Christopher Pyne házelnök kedden jelentette be, megváltoztatták az “idejétmúlt” rendelkezést, és hangsúlyozta, ilyen és ehhez hasonló szabályok manapság nem gátolhatják a nőket politikai pályájuk kiteljesítésében.

“Annyi nőt szeretnék látni a parlamentben, amennyi csak lehetséges, ne akadályozza őket a parlament jelenlegi működését irányító semmiféle elavult szabály vagy gyakorlat” – mondta beszédében az ausztrál házelnök.

Szoptathatják kisbabáikat az ausztrál parlament képviselőnői

Korábban bizony akadt példa, hogy szoptatós anyák képviselői munkáját hátráltatta az érvényben lévő szabályozás. 2003-ban Kristie Marshall képviselőnőt kivezették a parlamentből, mert megszoptatta 11 hónapos kislányát, tavaly pedig egy másik anyát szólítottak fel arra, hogy mielőtt belép a tanácsterembe, adjon le több tejet, hogy a gyermeke a távollétében nyugton maradjon.

Az új szabályozás szerint az országgyűlési képviselőnők a tanácsteremben is megszoptathatják kisbabáikat, emellett azt is lehetővé tették, hogy a férfi képviselők is vigyázhassanak újszülött gyermekeikre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top