Baba

Ezeket árulják el rólad a születésed körülményei

A születésünk bizony meghatároz minket – nemcsak az időpontja, de akár az is, hogy mekkora súllyal láttuk meg a napvilágot.

A születésünk körülményei nagyon fontosak – ezt mindenki tudja, aki rajta van a horoszkóp-témán. De nem csak az időpont lehet az egyetlen meghatározó tényező. Mutatunk néhány érdekességet, ami sok mindent elárulhat rólunk.

1. Ha 4,5 kg-nál többel vagy 2,5 kg-nál kevesebbel születtünk…

…nagyobb az esély a látás vagy hallás romlására, esetleg a kognitív képességek problémájára 50-60 éves korra. Ez lehet azért, mert (a kisebb súly esetében) nem jutottunk megfelelő mennyiségű tápanyaghoz a születés előtt, vagy (a nagyobb súlynál) mert túlságosan nagy mennyiségű növekedési hormon termelődött bennünk.

Ezeket árulják el rólad a születésed körülményei

2. Ha az anyukád már elmúlt 30 éves, mikor szült…

…a 20-as éveinkre nagyobb az esély a depresszió és a szorongás kialakulására. Ez különösen igaz a nőkre. Az Amerikai Pszichológusok Szövetségének kutatása szerint az idősebb anyukától születettek között több a szorongó és depressziós beteg, mint a fiatalabb anyukák gyerekei között.

3. Ha elsőszülött vagy…

…több az esélyed az elhízásra, mint testvéreidnek.  Legalábbis ezt állítja egy svéd tanulmány, amint 13 ezer nő testvérpár közreműködésével készítettek. Nem tudják pontosan, mi lehet ennek az oka, de egyelőre a placenta vérellátásával hozzák összefüggésbe.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top