Baba

28 év után először született gyerek egy olasz faluban

A hegyi falu a nyolcvanas években majdnem teljesen elnéptelenedett, kisbaba érkezésének pedig közel három évtized után most örülhetnek először.

Amikor édesapja anyakönyveztette a kis Pablót, 85-re emelkedett az észak-olaszországi Ostana lakosainak száma. 28 év után először született kisbaba a kis, hegyi faluban.

“Nagyon jó, hogy végre valaki itt született, azt mutatja, hogy a népességcsökkenés visszafordítására tett erőfeszítéseink lassacskán működni kezdenek” – fogalmazott a település polgármestere Giacomo Lombardo.

A faluban egy évszázaddal ezelőtt ezelőtt még mintegy ezer ember élt, majd a háború utáni évektől meredeken csökkenni kezdett a lakosság létszáma. A mélypont a nyolcvanas években volt, amikor mindössze öt ember lakott Ostanában. Jelenleg a 85 lakosból 41-en élnek itt egész évben.

28 év után először született gyerek egy olasz faluban
Ostana
Fotó: Wikipedia

A polgármester azon dolgozik, hogy fellendítse a falucska gazdaságát. Munkájának eredményeképp ma már egy bolt és két étterem is üzemel a településen.

A kis Pablo szülei, a 36 éves Josè Berdugo Vallelago és a 41 éves Silvia Rovere néhány évre még azt tervezték, hogy egy trópusi szigetre települnek át, ám végül mégis Ostanában maradtak, amikor munkát kaptak a falu hegyi menedékházában. Ennek köszönhető az is, hogy a fiúcska végül a falu lakosa lett.

Érkezését a hétvégén meg is ünnepli majd a település.

Forrás: The Local

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top