Baba

Anyák, akik boldogan nem mennek férjhez

Még mindig azt tartják a legtöbben normálisnak, ha előbb házasodnak, utána pedig jöhetnek a gyerekek. De vannak olyan rebellis anyukák, akiknek eszük ágában sincs férjhez menni életük párjához.

Túl vannak a gyerekvállaláson, csendben, békében nevelgetik együtt a gyerekeiket, és a házasság nem téma köztük. Miért döntöttek így? Az okok között felmerülnek pénzügyi nehézségek, praktikus szempontok és filozófiai eszmefuttatások, de egyben megegyezik mind: nem minden nő álmodik hercegnős, nagy esküvőről.

“11 éve vagyunk együtt, nem látom be, hogy a házasságtól miért lehetne több a kapcsolatunk. A szeretet az szeretet, mindegy, hogy a polgármesteri hivatalban bejelentjük vagy sem. A gyerekeink tudják, hogy mi egy család vagyunk, és ez az egy számít nekem.” – Lainey D.

Az anyukám háromszor ment férjhez, úgyhogy azt hiszem, már gyerekkoromban sem gondoltam úgy, hogy a házasság örökké tarthat. Szerintem az, hogy közösen neveljük a gyerekeinket, sokkal nagyobb elköteleződést jelent egymás felé, mint kimondani azt hivatalosan, hogy igen”. – Helen W., Des Moines

Anyák, akik boldogan nem mennek férjhez

A párom megkérte egyszer a kezemet, de nemet mondtam, mert a pénzügyei teljesen káoszosak voltak. Ez már négy éve volt és még mindig arra várok, hogy visszafizesse a diákhitelét, és rendezze a hitelkártya-tartozásait, majd utána hajlandó leszek hozzámenni. Nem szeretném férjül venni az adósságait.” – Brooke W.

Ha megnézzük a házasság történelmét, a nők ritkán jöttek jól ki belőle. Mint intézmény, a szememben eléggé megbukott. Mi ugyanúgy elköteleződtünk egymás mellett és a gyerekeink mellett anélkül, hogy papírt írtunk volna arról, hogy közös a vagyonunk, közösek a tárgyaink, és közös még az alsóneműs fiókunk is.” – Kim N.

Igazság szerint nem értem, hogy miért házasodnak össze az emberek. Olyan sok házasság végződik válással, és úgy tűnik, mintha mindenki megcsalná a másikat, vagy őt csalnák meg. Szerintem a monogámia nem nekünk, embereknek való. Megosztjuk az életünket, együtt neveljük a gyerekeinket, de megadjuk egymásnak azt a lehetőséget is, hogy másokkal legyünk, ha úgy alakulna az élet. Úgy látom, hogy mi boldogabbak vagyunk, mint a házaspárok, akiket ismerünk.” – Jennifer B.

Végignéztem, ahogy a szüleim 26 év után elváltak, a párom apja pedig ötször házasodott meg. Azt hiszem, a szüleink nem a legjobb példák számunkra. A házasság nem annyira vonzó, ha már láttad másnál, hogyan omlik össze.” – Tessa D.

Olvass többet a házasságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top