Baba

8 ok, amiért ilyen sokba kerülnek a gyerekek

Nem kell ahhoz agysebésznek lenni, hogy tudjuk, a gyerekek sokba kerülnek. Már a terhességnél elkezdődik, és az egyetem után sem ér véget a sok fizetnivaló körülöttük. Amit viszont nem mindenki tud – még az agysebészek sem –, hogy a költségek sokszor olyan helyen lapulnak, amire nem számítunk.

1. Ételveszteség

Nem a te hibád, hogy azok a csirkefalatok ma a szemétben végezték be pályafutásukat. Tegnap még a gyerek kedvenc ételének számítottak, de ma már a földön landolnának, ha nem lennének olyan bitang jók a reflexeid, hogy röptében elkapd a tányért. Vagy ha nem akarná ledobni, akkor is csak apró cafatokra tépkedné evés helyett.

2. Poszttraumás szobatisztaság

Azt gondolod, hogy hurrá, megszabadult a gyermek a pelenkától örökre, micsoda nagy spórolás következik, hiszen a pelenka drága. Majdnem így van, kivéve, hogy az a tündér gyermek a vécén üldögélve három tekercs vécépapírt teker le szórakozásból, ha nem vagy résen. Bónusz kiadás: a duguláselhárító díja, aki három doboznyi lehúzott legót halászik ki a vécéből.

3. Elemek

Valamilyen misztikus oknál fogva mindig akad egy jóakaró, aki elemes játékot hoz ajándékba karácsonyra, szülinapra vagy csak úgy, egy sima látogatásra. És egyiknek sem tartozéka az elem természetesen. Mivel hirtelenrögtönazonnal ki kell próbálni az ajándékot, ezért mindig a legközelebbi és legdrágább kisboltba tudsz csak leszaladni elemért. Bónusz kiadás: vehetsz olyan icipici csavarhúzókat is, amikkel a játékok elemtartója nyílik, és amik semmi mással nem kompatibilisek.

8 ok, amiért ilyen sokba kerülnek a gyerekek

4. A rezsi az egekbe szökken

Miért nem képes senki sem lekapcsolni a lámpát ebben a házban? Valamint: hogy lehet napjában hatszor annyi kaki egy pici babában, hogy nyakig ússzon benne, és zuhanyzásra legyen szüksége?

5. Új bútor

Az a kanapé, amit két éve vettél, hosszú távú befektetésnek indult, de a gyermek kétéves korára úgy néz ki, mintha már tíz család használta volna, és lomtalanításból szedtétek volna össze. Egy kis kaki, hányás, filctoll, ételnyom tűnik fel nemcsak a kanapén, de az étkezőasztalon, konyhaszekrényen, az ágyadon, az ő ágyán… semmi sincs biztonságban.

6. Sebtapaszok

Igazi pénznyelő, ugyanis a gyerekek még véletlenül sem rendeltetésszerűen használják, hanem mint valami varázstapaszt, ami még a törött játékkatonát is meggyógyítja. Minden színben, minden méretben jöhet nekik, szigorúan játék céljából. Adj egy gyereknek egy doboz sebtapaszt, és akár félóra szabadidőt is váltottál magadnak.

7. Bevásárlás

A gyerekeknek elég egyetlen pillanat, hogy észrevétlenül telepakolják a kosarat bármivel, ami nincs a listán és neonszínű. Mindegyikhez ragaszkodnak is foggal-körömmel, ha vissza akarod tenni a polcra. A végén mindig engedsz nekik, és pár teljesen felesleges holmit megveszel a békesség kedvéért.

8. Anya szabad estéje

Sok szabad estére lenne szükséged, hogy úgy érezd, még mindig teljes értékű, felnőtt ember vagy. Ha nem lennének gyerekeid, az egészet elintézhetnéd otthon, szinte ingyen, de így költened kell mozira, kávézókra, étteremre. Ugye, hogy csakis az ő hibájuk, hogy folyton üres a tárcád?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top