Baba

9 alkalom, amikor a multifunkciós anyukaság borzasztóan sült el

Azt mondják, hogy az anyukák a legjobbak a multitaskingban, azaz abban, hogy egyszerre csináljanak minimum négyszázkilencvenkettő dolgot. Igazából nem annyira szupererő ez, mert muszáj ilyennek lennünk, ha túl akarjuk élni ép bőrrel a mindennapokat a gyerekekkel.

Szinte lehetetlen küldetés egy anya számára, hogy egyszerre egy dologra fókuszálja a figyelmét teljesen és osztatlanul. Ha anyaként a házimunkára figyelnénk például csak és kizárólag, amikor épp azt kell csinálni, akkor közben jó eséllyel porig égetnék a gyerekek a házat. Vagy elásnák a macskát. Esetleg gyorsan meginnának minden mérgező folyadékot a ház körül. Így aztán kénytelenek vagyunk mindennap őrült pörgésben létezni és egyszerre figyelni mindenre, ha jót akarunk magunknak. Vannak olyan helyzetek, amikor ez kifejezetten káros, és határozottan balul sülnek el a dolgok, ha százfelé próbálunk figyelni.

9 alkalom, amikor a multitasking anyukaság borzasztóan sült el

Íme pár olyan alkalom, amikor a multitasking rossz ötletnek bizonyult:

  1. Rendszeresen bent marad a mikróban a kávém, mert mire megmelegszik, már mást kell csinálni.
  2. Amíg ellenőriztem a leckét, odaégett a gyerekek sajtos kenyere a szendvicssütőben.
  3. Szatyrokkal tele kézzel próbáltam segíteni a lépcsőn feljönni a gyereknek, aki jól fenékre esett.
  4. Kifelejtettem a cukrot a sütiből, mert közben meg kellett keverni az ebédet és tápszert készíteni a kicsinek.
  5. Ellenőriztem a munkalevelezésemet, amíg a kicsi belemászott a macska ételébe, és megkaparintott egy marék száraz tápot belőle.
  6. Észre sem vettem, hogy a gyerekeim beszélnek hozzám, annyira el voltam foglalva a bevásárlólista megírásával.
  7. Miközben telefonáltam a barátnőmmel, elpakoltam a bevásárolt cuccokat, és a tejet a hűtő helyett a fürdőszobába vittem, a mosópor mellé.
  8. Rendszeresen elfelejtem, hogy miért mentem át a másik szobába, miközben számtalan házimunkás projektet futtatok a fejemben egyszerre.
  9. Elfelejtem a táskámat pénztárcástul elvinni, amikor bevásárolni megyünk, mert mire összekészítem a három gyereket, már kihullik a fejemből, hogy mi hiányzik még az oldalamról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top