Baba

Vigasztald meg a sírós kisbabád

A sírás okát nem egyszerű megtalálni. Az sem kizárt, hogy különösebb oka nincs is, csak egész egyszerűen rossz a baba közérzete, nehezen alkalmazkodik a pocakon kívüli világhoz.

Az anyává válás csodálatos dolog. A várandósság hónapjaiban a kismama rengeteget álmodozik arról, milyen lesz majd karjaiban tartani szuszogó kisbabáját. Idilli képek váltják egymást bájosan szundikáló, kedvesen mosolygó, kacagó, finom illatú babáról. Ám a valóság néhány szerencsés esettől eltekintve általában jelentősen eltér ettől. Sokszor érezzük úgy, bárcsak adnának használati utasítást az újszülöttünkhöz.

A sírás okát nem egyszerű megtalálni. Az sem kizárt, hogy különösebb oka nincs is, csak egész egyszerűen rossz a baba közérzete, nehezen alkalmazkodik a pocakon kívüli világhoz. Íme néhány tipp, ami segíthet vigasztalhatatlan sírás esetén:

Vigasztald meg a sírós kisbabád

Pólya

Nyugtalan, nyűgös babának nagyon jól tud esni, ha bepólyáljuk, ugyanis így az anyaméhhez hasonló közeget biztosíthatunk neki.

Ha hasfájásra gyanakszol, megpróbálhatod tornáztatni

Többféle gyakorlat is létezik, amely megoldást jelenthet a kis pocaknak. Bicikliztesd a baba lábait, behajlítva nyomd a pocakjához, a lábainál fogva emeld meg a babádat háton fekvő helyzetből úgy, hogy csak a lapockái érjenek a földhöz, majd lassan engedd vissza.

A folytatásért kattints az 5 perc anya caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top