Baba

“Védd meg a lányodat az erőszaktól!” – a videó, ami az apukáknak üzen

A "Dear Daddy" című videót remélhetőleg minél több apa látja majd, és magával viszi az üzentet, hogy védje meg a lányát, és mutasson zéró toleranciát az erőszakra.

A WHO felmérései szerint világszerte 3 nő közül 1 fizikai vagy szexuális erőszakot szenved el élete során. Ezért készítette a Care Norway ezt a videót, amiben felszólítja a férfiakat, hogy utasítsák el a nők elleni erőszak bármilyen formáját, legyen az fizikai, verbális vagy akár kétértelmű viccelődés.

A videót egy férfi meg nem született lánya kommentálja, aki felsorolja az összes lehetséges – és borzalmas – dolgot, amit tehetnének vele az élete során a férfiak. Tizennégy éves korára már szólíthatják “kurvának” és “picsának” az osztálytársai, tizenhat éves korára szexre kényszeríthetik, míg félig öntudatlan volt az alkoholtól, huszonegy éves korára megerőszakolhatják, majd élete végéig benne ragadhat egy bántalmazó kapcsolatban, ami még az életét is veszélyeztetheti.

A videónak nem az a mondanivalója, hogy az a fiú, aki “lekurvázza” a lányt, majd biztos erőszaktevő lesz, hanem ahogy a lány üzen a leendő apjának: “Az egyik dolog következik a másik után. Kérlek állítsd meg, mielőtt a lehetőség egyáltalán felmerülne. Lánynak születek majd, kérlek tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy ne kerüljek a létező legnagyobb bajba.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top