Baba

“Azért nőttek melleid, hogy etesd a babádat” – ezen a szoptatós fotón vitázik a fél internet

Ha szoptattál valaha, akkor tudod, mennyire küzdelmes bír lenni ez az időszak az életetekben. Nemcsak a szoptatás során előforduló gyakori problémák miatt, hanem azért is, mert egy háború közepén találhatod magad, ha nyilvánosan szoptatsz.

Időről időre előkerül a nyilvános szoptatás témája már évek óta, de úgy tűnik még mindig ugyanott tartunk. Az ellentábor azt hajtogatja, hogy “csinálják a négy fal között”, meg hogy a női mell látványa nem rám tartozik”, de vannak, akik egyenesen gusztustalannak titulálják a nyilvános szoptatást. Ashley Kaidel floridai anyuka azonban nem hagyja magát, és küzd azért, hogy végre felfogja mindenki: a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga. Ezért is posztolta pár napja a Facebookjára azt az étteremben szoptatós fotót saját magáról és babájáról, amire aztán felhördült a fél internet. 

Kaidel épp egy nőre néz vissza, aki őt bámulta undorral az arcán, amiért nyilvánosan szoptat.
Kaidel épp egy nőre néz vissza, aki őt bámulta undorral az arcán, amiért nyilvánosan szoptat.

Kaidel keményen válaszolt az felette ítélkezőknek, bátorítva az anyukákat, hogy szoptassanak nyugodt szívvel bárhol:

Először is: a szoptatós anyákat törvény védi, hogy bárhol, bárhogyan és bármikor szoptathatnak. Másrészt hogyan fordulhat elő, hogy egy anya megszégyenítve, zavarban, megalázva érezze magát, mintha valami rossz dolgot művelne azzal, hogy úgy eteti meg a babáját, ahogy a természet diktálja. »A melleket el kell takarni. Csak a férjednek mutogasd magad. A mellek intim testrészek. Túl személyes, privát így etetni a babát. Takard le tisztességből. Nem akarom, hogy más nők melleit bámulják a gyerekeim. Menj ki innen!« és a többi degradáló, szűk látókörű megjegyzést kapjuk folyton.

Még egyszer mondom: a mellek azért vannak a nőkön, hogy táplálják, életben tartsák a babákat, nem pedig azért, hogy örömet szerezzenek a férfiaknak, nőknek, szexpartnernek vagy bárki másnak. A rendeltetési céljuk az, hogy ételt adjanak a babáinknak. Nincs ebben semmi furcsa, visszataszító vagy gusztustalan. Ezért nőttek ránk. Nincs különbség aközött, ahogy én etetem a babámat a mellemmel és ahogy te eteted saját magadat a kanállal.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top