Baba

Anyukák, akik egymás babáját szoptatják

Maximálisan szoptatáspárti vagyok, szerintem is az anyatej a legjobb a babáknak, de szerintem dobtam volna egy nagy hátast, ha valamelyik barátnőm megkér, hogy szoptassam meg a babáját.

Pedig ha belegondolunk, akkor régen ez nem is volt akkora szenzáció, a tejtestvérek úgy voltak tejtestvérek, hogy a szomszéd gyerekét is megszoptatta az anyuka, ha ott nem volt elég az anyatej.

A Magyar Néprajzi Lexikon szerint a tejtestvérség: “viszony azok között a gyermekek között, akiket ugyanaz az asszony szoptatott, egy anyatejet szívtak. A tejtestvérség gyakorlatilag nem kötelező, csak akkor jön létre, ha mindkét fél vállalja, számon tartja. Amennyiben vállalják, akkor magát a szoptató asszonyt, a tejtestvért s esetleg annak vérrokonait is rokonnak tekintik”.
 

Mára már annyira elszoktunk ettől a fejőgépek világában, amikor már úgy osztják meg az anyatejet maximum az anyukák, hogy lefejik a tejet, hogy ez a hír, amiben két fiatal anyuka egymás gyermekét szokta szoptatni, megbotránkoztatónak tűnik sok ember szemében.

Te szoptatnád más babáját? Két anyuka szerint mi sem természetesebb

Chrystal és Stefani tejtestvéri együttműködése azért alakult így, hogy egymás kétéves és 19 hónapos gyermekét szoptatják, mert Stefani pont akkor elérhető a gyerekek számára, amikor Chrystal dolgozik, majd amíg Chrystalnak van dolga, addig Stefani áll anyatejjel készenlétben. A férjek nem ellenzik a tejtestvérséget, egyedül Chrystal kétéves kislánya neheztel kicsit, ha azt látja, hogy az anyukája más babáját szoptatja, mostantól hívhatjuk ezt tejtestvéri féltékenységnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top