Baba

Jó hír a kismamáknak: terhesen sem árt a kávé

Egy kismamának különösen kell ügyelnie az egészségére, de hát ki szeretne lemondani az éltető kávéról? Senki. És nem is kell!

Ha valaki eddig azért nem vállalt volna gyereket, mert nem tudna lemondani napi kávéadagjáról, most megnyugodhat. Egy új tanulmány szerint ugyanis az ésszerű mennyiségű kávé egyáltalán nem árt a magzat egészségének.

Jó hír a kismamáknak: terhesen sem árt a kávé

A 2000 terhes nő részvételével lezajlott kutatás azt vizsgálta, hogy a bevitt koffein milyen hatással van a magzat szervezetére és a gyerek későbbi fejlődésére. És hogy milyennel? Semmilyennel. Persze ez csak kis mennyiségű kávéra vonatkozik, a koffeinbevitelt nem szabad túlzásba vinni, azaz napi egy, maximum két csésze kávéval meg kell elégednie egy várandós kismamának. Korábban a terhesség alatti túlzott kávéfogyasztás tették felelőssé a gyermekek későbbi elhízásáért és kognitív képességeik elmaradottságáért, de szerencsére a kávéval kapcsolatos negatív tévhitek sorra megdőlni látszanak.

Forrás: GoodNewsNetwork

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top