Baba

A meddőség úri huncutság?

A szokásos monológommal kezdve: ma Magyarországon minden 5. pár meddőnek számít, azaz egy év védekezés nélküli szexuális élettel se sikerül felmutatniuk élő utódot. A meddőség viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illető párnak ne lehetne gyereke.

Sőt arról beszélünk, hogy fennáll egy negatív helyzet, probléma, akármi, amit meg kell oldani, legyen szó bármilyen egészségügyi akadályról. Elvégre az a nő, akinek van méhe és petefészke, már simán szülhet, sőt petefészek nélkül is, csak petesejt kell, és már megszülettek az első méhátültetés utáni gyermekek is. Az a férfi, akiből ki lehet szedni legalább pár életképes hímivarsejtet, alkalmas rá, hogy biológiai értelemben is apává váljon, és szinte mindenki ide tartozik, miközben én szándékosan nem hozom ide, hogy egyes kutatók azon dolgoznak, hogy miként lehet hímivarsejtet őssejtből előállítani.

A meddőségi kezelések tehát elképesztő ütemben fejlődnek, és mára olyan dolgok váltak lehetségessé, amelyekről pár évtizede akkori sorstársaink valószínűleg álmodni sem mertek.

A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top