Baba

Meddőség: ipar lett?

Egyre több meddőségi centrum honlapját böngészem mostanában. Bevallom őszintén, egy-kettő kivételével szinte az összes megrémiszt. Olyanokról beszélnek, mint eredményesség, hatékonyság meg sikeresség.

Százalékokkal dobálóznak, és különböző mesterséges megtermékenyítési beavatkozások terminus technikusaival. Van egy sanda gyanúm az árlistát böngészve: nem a meddőségi probléma okára akarnak rájönni és természetes úton kezelni azt, hanem igyekeznek gyorsan lezavarni az alapvető vizsgálatokat, hogy minél hamarabb el is kezdhessék az asszisztált reprodukciót, vagyonokért.

Nem tagadom, nekem is vannak pillanataim, amikor rettentő türelmetlen és hisztis vagyok a baba témát illetően, de ha mélyen magamba szállok, tudom, hogy mindennek megvan a maga ideje és helye. Csak ki kell várni, egy angyal türelmével.

Természetesen fontos, hogy elvégezzük a megfelelő orvosi vizsgálatokat, mert jó pár esetben kiderülhet, hogy szervi oka van a meddőségnek. Ekkor kitűnő megoldás a lombikprogram és az egyéb mesterséges megtermékenyítés. De sokszor, amikor úgynevezett funkcionális vagy pszichés meddőségről beszélünk, a lombik sem nyújt segítséget, sőt.

A folytatásért kattints a Végtelenül nő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top