Baba

Visszatér a Csepel Tacskó

A nyolcvanas évek kiskamaszoknak szánt közkedvelt biciklijét újra gyártani fogja a Csepel kerékpárgyár. Persze ez a Tacskó már nem az a Tacskó lesz.

A nyolcvanas évek lakótelepi ranglétráján valahol középtájt helyezkedett el a fiú- és lányvázzal egyaránt kapható Csepel Tacskó, amit 1981–88 között gyártottak. Egy levetett szovjet Skolnyik bringánál mindenképpen menőbbnek számított a csepeli húszcollos kerekű játszótéri elfogókerékpár, de az igazi sztár iskolás körökben azért a BMX volt, sárvédő nélkül, merevített kormánnyal, keskeny műanyag üléssel és szivacsburkolattal a vízszintes vázcsövön.

Visszatér a Csepel Tacskó

Egy antik, jó állapotú darab tízezer körül kapható 

A Csepel 2016-os programjában újra kapható lesz a Tacsi, kompletten hatvanezerért, de akár részegységenként is megvehető lesz majd. Az új változat krómos sárvédő helyett színre fújtat kap majd, kormánya a réginél kevésbé lesz chopperes hangulatú, a hajdani Campingtől átvett ülés helyett viszont valódi banánülésen feszíthet majd a tulajdonos. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top