Baba

Hároméves kislány a világon a legfiatalabb elhízás miatti cukorbeteg

Végtelenül szomorú, hogy már az elhízás miatti, 2-es típusú cukorbetegségnek is van rekordere, mégpedig egy hároméves, 34,6 kilós texasi kislány személyében.

A Telegraph írta meg a hírt, hozzáfűzve azt is, hogy a kicsi lány mindkét szülője elhízott kategóriába esik, akik folyamatosan olyan ételekkel etették, amikben túl sok zsír és cukor volt. A 2-es típusú diabétesz rendkívül ritka ilyen pici gyerekeknél, szemben az 1-es típusúval, ami nem függ össze az életmóddal. A 2-es típusú cukorbetegség leginkább 40 év fölött vagy jelentős túlsúly esetén jelentkezik.

Hároméves kislány a világon a legfiatalabb elhízás miatti cukorbeteg

Az ő esete figyelmeztet mindannyiunkat, hogy sokkal jobban figyeljünk arra, mit adunk a gyerekeinknek enni. A mi dolgunk az, hogy egészségesen induljanak neki az életnek, amihez olyan életmódra kell őket tanítanunk, amiből nem hiányoznak a zöldségek, gyümölcsök és a testmozgás. Nyilván az az egyszerűbb út, hogy nem próbálkozunk a brokkolit tálalásával nekik, hanem engedjük, hogy chipset, csokit és hamburgert egyenek naphosszat, ha épp ezekért vannak oda meg vissza, csak épp ezzel tesszük nekik a legrosszabbat.

A texasi kislánynak végül gyógyszeres kezelésre volt szüksége, kiegészítve alacsony kalóriás diétával és testedzéssel (és ehhez csak 3 éves!), hogy a súlya és a glükózszintje normalizálódjon hat hónap alatt. Én inkább a megelőzést választom a saját gyerekeim esetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top