Baba

Önzetlen szeretet: az apa, aki a saját kárára védi a gyerekét

Az internetet viharos gyorsasággal járta körbe annak az apukának a fényképe, aki a gyereke fölé tartja az esernyőjét, miközben ő maga csontig ázik. A szülői önzetlenség példaképévé vált ezzel a képpel.

Ahogy a külföldi oldalakon a kommenteket olvasgatjuk, rá is ébredünk, hogy miért olyan erős ez a kép: a legtöbb ember előtt nincs pozitív apakép, nincs gondoskodó, törődő, szerető apa az életükben, aki esernyőt tartott volna föléjük gyerekkorukban. Ez az apa azt mutatja meg a világnak, hogy nemcsak az anyák kiváltsága az önzetlen, önfeláldozó szeretet, hanem igenis lehet egy férfi is annyira gondoskodó, hogy önmagát alárendelje a gyerekei igényeinek. Ez az apa arra tanítja a gyerekeit, hogy milyen igazából jó szülőnek lenni, olyannak, akinek a csemetéi tényleg mindennél fontosabbak.

Szerencsére rengeteg ilyen apa és anya él és nevelgeti csendben a gyerekeit, akik, ha kell, megvonják a saját szájuktól a falatot, hogy jusson nekik elég. Akik lemondanak az ő javukra a saját érdekeikről. Akiknek az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek jó gyerekkoruk legyen még akkor is, ha ennek az az ára, hogy a szülők olykor kényelmetlenül, kialvatlanul, fáradtan léteznek. Nem azért teszik, mert mártírok, és azt várnák el, hogy majd a gyerekeik könnyekig hatódva hálát rebegjenek nagyobb korukban. Csak szeretik őket, ilyen egyszerű. Ezt hívják önzetlen, feltétel nélküli szeretetnek.

Egy apa, aki az esernyőjével az önzetlenségre tanít

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top